MRT Beach Club is geopend!

Vorige week kreeg ik het nieuws te horen. MRT Beach Club is open! Deze week zit ik met de tenen in het zand, ijskoffie in de hand, te genieten van het prachtige strand. Ik kon het natuurlijk niet laten om meteen even te komen kijken naar het mooiste strand van Limburg. Sinds de opening van Parc Maasresidence Thorn werd er al gefluisterd over de MRT Beach Club en nu is hij er eindelijk!

MRT Beach Club is geopend!

Na een dagje bruinen in de zon zie ik mezelf wel als ervaringsdeskundige op het gebied van chillen, nixen en genieten, dus ik breng even een kort, informatief stukje uit dat stap voor stap uitlegt hoe jij je stranddag bij MRT Beach optimaal kunt benutten:

Stap 1: Begin de dag met een strandje. Begin de dag met een lach

Een goed begin is het halve werk. Daarom is het uiterst belangrijk om maximaal relaxed aan jouw stranddag te beginnen. Mijn suggestie? Boek lekker een villa of appartement bij Parc Maasresidence Thorn. Zelf heb ik de Premium Water villa gekozen voor alvast een beetje voorpret. De Premium Water villa’s liggen namelijk met hun achtertuin aan de Maasplassen. Zo kan je alvast onder het genot van een warm kopje koffie en een verse croissant van de MRT Shop & Bakery uitkijken op het water waar je de hele dag in gaat dobberen en plonsen. Zodra je je zwembroekie en flip flops aanhebt, is het via de blauwe brug maar een klein eindje lopen naar het strand.

Stap 2: Maximaal chillen

Zodra je de MRT Beach Club inloopt is het duidelijk dat je een van die luie strandstoelen moet veroveren. Ik raad ten hoogste aan om er eentje voor de hele dag te huren. Dit wordt namelijk jouw superchille commandocentrum waar vanuit je te “werk” gaat. Gooi je strandtas en je handdoek neer en rek je eerst even lekker uit. Als je zo hard gaat relaxen, dan moeten de spieren namelijk wel even gestrekt worden. Smeer je in, pak dat ene boek dat je al sinds de kerst wilde lezen, en ga volop genieten van het zonnetje. Flaneer om de zoveel tijd richting beach bar Naut. voor een kopje koffie of verkoelend drankje. Laat het strand, de baai en het heerlijke zonnetje goed inzinking terwijl je elke spier in je lichaam ontspant.

Stap 3: Over op actie!

Je batterij is helemaal opgeladen en je voelt de energie door je lichaam trillen. Het is tijd. Tijd voor actie! Je laat je chillbasis achter en loopt richting het strandteam van Eflow. Tot je verbazing zie je hier surfplanken. Je denkt meteen “huh? Maar er zijn hier toch helemaal geen golven?”. Klopt. Dan merk je dat er aan de onderkant van de plank een propeller zit. Welcome to the future baby! Het is even oefenen met balanceren en vaart houden maar dan… dan voelt het net alsof je op de set van A Spy Who Loved Me bent beland. Als een soort James Bond op een geheime missie sjees je met je Efoil 30 centimeter boven het water. De sensatie, de vrijheid valt niet te beschrijven! Het voelt als iets dat pas 100 jaar later uitgevonden zou moeten zijn. Je zoeft een paar keer rond in het water terwijl je met een brede glimlach geniet van de warme zomerbries en de koele spetters. De tijd staat even stil.

Stap 4: What’SUP?

De adrenaline loopt tot aan je oren! Dat Efoilen is voor herhaling vatbaar, maar nu is het tijd voor een kleine cooldown. SupBike Tours staat al voor je klaar met hun SUP boards, Monster SUP’s en SUP Bikes. Iene miene mutte, het wordt de SUP Bike. Voordat je het weet ben je met het zonnetje op je mik en het koele water aan je voeten lekker aan het rondtrappelen op de Maasplassen. Je kijkt na een tijdje op omdat je tot je grote verbazing een Ruisdael schilderij bent ingevaren. Tussen het lange gras aan de oever staan Galloway koeien rustig te grazen terwijl een reiger geduldig op een uitstekende stam zit te wachten tot zijn maaltijd langs zwemt. Oude bomen met wervelende wortels en kronkelende takken hangen over het water waar een moeder eend met haar kleintjes in het rond kwettert. Daar, op je SUP Bike, vergeet je heel eventjes dat de mensenwereld bestaat…

Stap 5: Back to base

He, ho, dagdromer! Let je wel op? Hoe gaat het met je superchille commandocentrum? Het is weer hoog tijd om maximaal te relaxen. Pak vanaf je strandstoel nog gauw even die laatste zonnestralen! Bestel een borrelhapje en een frisdrankje bij beach bar Naut. en gooi die voetjes nog even lekker in de lucht. Speel een potje beach volleybal, plons nog eens in het frisse water en los die laatste Sudoku op, want het is helaas tijd. Tijd om terug naar de villa de gaan.

Zelf raad ik aan om de dag af te sluiten met een uitgebreide maaltijd bij Humphrey’s Thorn. Hier kan op het terras met uitzicht op de MRT Harbor en de achterliggende Maasplassen genieten van een Bourgondisch driegangenmenu. Pak een biertje en kijk tijdens de laatste uren van jouw perfecte dag toe hoe de zomerse zon in een explosie van kleuren achter de bomen verdwijnt. De Maasplassen glinsterend nog een keer fel als een verbrijzelde discobal voordat de zomerse avondstilte het Limburgse landschap versluiert.