• Animatie team
  • MRT Beach en watersport
  • Kids Club en Happy Benny
  • Culinaire evenementen
  • Sportieve activiteiten
  • Workshops

Animatie team

NL Festivals

Dit festival verwelkomt elk jaar bezoekers vanuit Valkenburg en de omliggende regio. Het is een lokaal festival met regionale allure, landelijke top acts en bourgondische gezelligheid. Op de Mainstage zorgen bekende namen de hele dag voor lentekriebels en een hoog feel-good gehalte. Het festival vindt plaats op de Cauberg: www.popontop.nl.

SPIJS! Staat voor een ongedwongen sfeer, uitgelatenheid en gezellug! Tijdens dit food truck festival wordt eten vanuit een vernieuwende, gezonde en aparte gedachte bereid. Geniet tijdens dit festival van heerlijke gerechten en nog meer muziek en entertainment. Er is voor ieder wat wils!  www.festival-spijs.nl

Tijdens het Bierfestival presenteren meer dan 70 verschillende bierbrouwerijen hun speciaalbieren bij D'n Hiemel, Helpoort en Faliezusterpark in Maastricht. 

Het festival heeft een mooi assortiment speciaalbieren uit de Euregio aangevuld met diverse internationale speciaalbieren.  

Iedereen wordt goed verzorgd middels diverse eetstandjes. Er worden Masterclasses verzorgd op beide festivaldagen en er zijn diverse bierroutes samengesteld met tekst en uitleg. Ook is er een rondleidingen bij bierbrouwerij Bosch in Maastricht. 

Deze Parade staat garant voor de internationale dansvoorstellingen in het Openluchttheater, een kleurrijke optocht, feestelijke verbroederingsavonden, dansworkshops, foodtrucks en verrassende gastoptredens.  Maar liefst 25 zwoele zomeravonden onder de sterren met spraakmakende voorpremières, klassiekers, specials, goed gezelschap én hopelijk mooi weer. 

'De Grande Dame van de culinaire festivals' in Nederland. Op het Vrijthof is er de mogelijkheid om te komen ‘preuve’ bij een van de ruim 30 verschillende stands. Daarnaast zal een keur van artiesten de revue passeren en zorgen voor een muzikale beleving. Laat je verrassen door alle verschillende smaakexplosies en maak kennis met het bourgondische karakter van Maastricht.

www.preuvenemint.nl  

Het eerste weekend van september staat in Maastricht bekend als het weekend waarin het Bruist! Dit jaar vindt het voor het eerst op het Richie Backfireplein plaats, in de groene tuin van de Muziekgieterij. Fijne muziek en een goede sfeer zorgen voor een onvergetelijk weekend.  

Ontdek Mout: de gezelligste biertuin van Maastricht! Tijdens Mout Bierfestival geniet je het hele weekend van authentieke foodtrucks, de beste muziek en de lekkerste speciaalbieren van dit moment. Daarnaast maak je kennis met de meest smaakmakende nationale en internationale microbrouwerijen van nu, elk met een bijzonder verhaal en eigen specialiteit. 

Duik dieper in de wonderwereld van speciaalbier en krijg de beste tips en tricks tijdens verschillende workshops en brouwdemonstraties. Gewoon proosten, lachen en een spelletje spelen met je vrienden, familie of collega’s. 

Natuurbad De IJzeren, Eindhoven 

Met een uitzicht over het water kun je genieten en proeven van de Japanse keuken! Japans eten is echt eten dat je op ieder tijdstip van de dag tot je kunt nemen. Zoveel keus…ga je voor de heerlijke Sushi, de geheimzinnige Ramen, of de betoverende Okonomiyaki? 

Wie Sittard-Geleen zegt, die zegt ook Oktoberfeest: het grootste Oktoberfeest van Nederland en het grootste najaarsfestival van het zuiden. Volgens National Geographic is het zelfs een van de beste 10 oktoberfeesten ter wereld. Met tienduizenden bezoekers uit het hele land en van ver over de landsgrenzen, is dit evenement in korte tijd uitgegroeid tot een evenement van formaat. Op het programma staan internationale toppers, een grote kermis en sfeervolle feestpaviljoens. Met of zonder 'lederhosen', het Oktoberfesst is een genot voor iedereen. 

Concerten/Theater:

Van Maart tot Oktober wordt het theater overspannen door een groot zeilsculptuur waardoor een prachtige plek ontstaat voor concerten en evenementen.

Bekijk de actuele agenda op www.openluchttheaterthorn.nl/

Thorn ademt muziek. Met twee “Concurrerende” harmonieën die beiden tot de wereld top van de amateurmuziek behoren.  Reeds jarenlang vindt op Hemelvaartsdag het gezamenlijk concert van Harmonie St. Michaël van Thorn en de Koninklijke Harmonie van Thorn plaats.

Locatie:  Adams Muziekcentrale Ittervoort
Meer informatie en kaartjes via: (volgt nog.. dit jaar bij adams ivm verbouwing oranjerie)

Voor een algemeen overzicht van de concerten van beide harmonieën:
Harmonie St. Michaël “de Geiten” www.harmoniethorn.nl
Koninklijke Harmonie Thorn “de Bokken” www.kht.nl

Blaasmuziekfestival voor de wereld 

Het Wereld Muziek Concours (WMC) is vooral een muzikaal feest. Het festival, dat sinds 1951 iedere vier jaar plaatsvindt in Kerkrade, is een ontmoetingsplek waar muzikanten en bezoekers met uiteenlopende achtergronden elkaar treffen en waar culturen samenkomen om in gezamenlijkheid muziek te maken. WMC biedt een platform voor een concours op wereldniveau, maar staat vooral voor verbinding tussen mensen, voor waardevolle cross-overs in de blaasmuziek en voor interessante muzikale experimenten. 

André Rieu is terug in Maastricht! Geniet van André’s zomeravondconcerten op het meest romantische plein van Nederland: het Vrijthof in Maastricht!  

Geniet van de unieke optredens van André Rieu en het Johann Strauss orkest, van alle solisten en gastoptredens! Feest mee en geniet van de meeslepende walsen, klassieke muziek, operette en musical... een avond om niet te vergeten. Kom zelf kijken waarom André Rieu al een aantal jaren een van de populairste live acts ter wereld is!  

Op 17, 18 & 19 december wordt het MECC omgetoverd tot een magisch winterland. Heerlijke kerstmuziek, romantische walsen en prachtige chansons  worden uitgevoerd door de “Koning van de Wals”, zijn Johan Strauss Orchestra, dansers, het koor en internationale solisten. 
Kortom, kom alvast in de kerststemming en geniet van een heerlijk romantische avond. 

Bij de adembenemende show SuperNova komt het publiek ogen en oren tekort. De schaatsers zijn niet alleen op, maar ook boven het ijs te zien en regelmatig zelfs boven het publiek. Voor de voorstelling zijn meer dan driehonderd kostuums ontworpen. Sinds de oprichting bezochten bijna 333 miljoen mensen een show van Holiday on Ice. 
Sport

KlimClassic is dé wielrenwedstrijd van het voorjaar! Traditiegetrouw zit het parcours vol met uitdagende, nieuwe en vaak onbekende beklimmingen.  


De bekende hardloopklassieker Univé Maastrichts Mooiste keert terug naar Maastricht.  

Tijdens Jumping Indoor Maastricht staat het MECC volledig in het teken van de paardensport. 

Drie dagen lang wordt topsport afgewisseld met een uitgebreid randprogramma bestaande uit shows, entertainment en social events. Tussen de wedstrijden door is er dan ook volop gelegenheid om te winkelen of te genieten van culinaire versnaperingen. Jumping Indoor Maastricht biedt een complete dag uit voor paardensportliefhebbers, vrienden en de gehele familie. Van jong tot oud en van amateur tot professional!    

Kunst & muziek:

Een levend standbeeld, of living statue wordt, gevormd door één of meerdere personen die door gebruik van schmink en aangepaste kledij op een standbeeld lijken. De persoon of personen bewegen zich niet, maar op een onverwacht moment komt het beeld op een verrassende manier even tot leven. 

Limburgs bekendste Living Statues Festival wordt ieder jaar op eerste Pinksterdag in Thorn gevierd. Ongeveer 20 levende standbeelden staan dan opgesteld in de pittorestke straatjes van Thorn.  

Deze zomer trakteren diverse bands en artiesten je op een zomerse avond met smaakvolle livemuziek. Iedere avond staat er iets anders op het menu: jazz, pop, klassiek of liever iets meer Mediterraans. Je hoort het allemaal op het terras van d’n Hiemel. Gegarandeerd een avond zorgeloos genieten. 

Grootste internationaal oldtimer en tractoren festival voor de hele familie.  

Vijfdaags internationaal zomer straattheater evenement. Diverse locaties in Midden – Limburg.
Bekijk de actuele agenda op www.limburgfestival.nl/ Tien dagen lang kan jong en oud zich in Heerlen en omstreken onderdompelen in beeldend theater, circus, dans, muziek, performances, workshops en lezingen.  

In de hele binnenstad van Wyck en omliggende wijken zul je de Mestreechter Geis weer voelen als nooit tevoren. Samen creëren we een moment voor de stad, een moment om weer samen te zijn, om Maastricht te zijn. Op elke hoek een verrassing, een ratatouille aan activiteiten en nieuwe energie. Cultuur, sport & gezondheid, onderwijs, het sociaal-maatschappelijk veld, ondernemers en expats zorgen voor invulling voor een onvergetelijk weekend. Met MAAS! beleef je creatief en authentiek Maastricht, lokaal en eigen, met internationale kwaliteiten. 

Een uitbundig stadsfeest. Daarmee viert Hasselt elk derde weekend van oktober zijn rijke jenevertraditie. Met muziek, dans, straattheater en een stadsfontein waarvan het water in jenever verandert, een museum dat jenever stookt, optochten, een culinair dorp, jenever-cocktailbars, intronisaties en jenever in alle smaken en kleuren. Door corona wordt het programma wat aangepast. De traktaties van het Borrelmanneke en het Borrelvrouwke en de kelnerwedloop slaan we een jaartje over. Maar er blijft veel te beleven! 

GLOW is een gratis te bezoeken lichtkunstfestival. De mooiste lichtinstallaties van kunstenaars uit de hele wereld toveren Eindhoven om tot een grote lichttentoonstelling. Bezoek GLOW en geniet van een schitterend spektakel. De lichtkunstprojecten zijn via een wandelroute aan elkaar verbonden.  

Culturele evenementen & Tours

In het Gemeentemuseum “Het land van Thorn” wordt de geschiedenis van het stadje Thorn op een bijzonder wijze verteld. Het museum organiseert door het jaar heen verschillende tentoonstellingen en evenementen. Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar is er een speurtocht via de telefoon of ipad.

Bekijk het actuele aanbod op   www.museumthorn.com

De zomer begint in Wyck! Wat is er nu mooier dan stil te staan bij de goede dingen van het leven? Tijdens de ‘Route du Soleil” in Wyck wordt de start van de zomer gevierd! Kom op je gemak flaneren door de autovrije straten in een gemoedelijke sfeer met een fijn muziekje op de achtergrond. Alle tijd om lekker te shoppen, terrasjes te pikken en te proosten op de zomer…. Tijdens Route du Soleil zorgen de Wyckse ondernemers voor ludieke en leuke verassingen op de stoel voor de eigen zaak. Houd de website in de gaten voor alle info en het routeboekje.  

Station Simpelveld vormt op 2 en 3 juli 2022 weer het decor voor Weekend at War het bevrijdingsspektakel van Limburg! 

Tijdens Weekend at War staat de bevrijding van Nederland in 1945 centraal. Zo worden twee grote legerkampementen van de Geallieerden en Duitsers ingericht, waarbij meer dan 250 re-enactors je laten beleven hoe een dag in de Tweede Wereldoorlog verliep.  

Het OLS staat voor het Oud Limburg Schuttersfeest en is een alomvattend cultuurspektakel dat geclassificeerd als Immaterieel erfgoed in zowel Nederland als Vlaanderen. 

Het OLS wordt jaarlijks georganiseerd op de eerste zondag van juli en is voor de schutterijen het hoogtepunt van het schuttersseizoen en trekt vele bezoekers uit de regio. Het programma bestaat uit de optocht, het kavelen (schieten) en een feestavond.  

*Website 2022 nog niet live  

De INKOM is de algemene introductieweek van Maastricht voor alle nieuwe studenten van Maastricht University en Zuyd Hogeschool. 

Eens in de zeven jaar wordt in Susteren de Heiligdomsvaart gehouden, een traditie die al meer dan 500 jaar bestaat in Susteren. Het bestaat uit o.a. de Reliekenstoet: Aan de stoet nemen meer dan 1000 mensen deel, verdeeld over meer dan vijftig verschillende groepen. 

Ook kan men genieten van een een fascinerend schouwspel uitgevoerd door meer dan 150 acteurs in een openluchttheater naast de eeuwenoude Amelberga-basiliek. 

Augustus staat in Sittard traditioneel in teken van het beschermvrouwe Sint Rosa de Lima. Dit wordt steevast gevierd met de processie op de laatste zondag van augustus van de Rosakapel naar de Sint Michielskerk voor de Heilige Mis. Rondom deze katholieke viering zijn er op diverse plekken in de binnenstad en aan de rand daarvan culturele evenementen te vinden. Met een nostalgische kermis, een echt circus, verschillende exposities, koopzondag en heel veel livemuziek is Sint Rosa een familiefestival voor jong en oud dat diepgeworteld zit in de cultuur van Sittard. 

Op 25 september 1944 is Thorn van de Duitse bezetting bevrijd. De Belgische Brigade Piron speelde bij de bevrijding een zeer belangrijke rol.  

Ieder jaar wordt onder begeleiding van het Bataljon Bevrijding-5 Linie, de rechtsopvolgers van de Brigade Piron de bevrijding van Thorn herdacht. Het koperensemble van de Koninklijke Harmonie van Thorn verzorgt de muzikale omlijsting. 

De 36e editie van de VriendenLoterij Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september 2022 met als thema duurzaamheid. 

Ieder jaar in de maand oktober staat Valkenburg aan de Geul in het teken van de Bok! De bok staat bekend om de historie en cultuur van de gemeente. Een historie waar Valkenburg trots op is. De hele maand zit boordevol activiteiten en muziek. Kom het beleven met een goed glas bokbier in de ene hand en een lekker hapje in de andere. Maar pas op! De Bokkenrijders houden je in de gaten… 

In de avonden kijk je tijdens de Halloween Nights je grootste angst recht in de ogen. 
Tijdens de Halloween Days laten we je zien dat Halloween niet alleen eng, maar ook betoverend mooi en vooral heel 'griezellig' kan zijn. Als de zon is weggezakt, nemen de meest gruwelijke gedaantes de werelden van Toverland weer over.  

Sint Maarten leefde heel lang geleden en werkte bij het leger. Op een dag deelde Sint Maarten zijn mantel met een arme zwerver die het heel erg koud had. Door dat delen bracht hij weer een beetje ‘verlichting’ in het leven van de zwerver en daarom noemen de mensen het Sint Maartenfeest ook wel het ‘Lichtjesfeest’. 

Ieder jaar wordt dit herdacht door een stoet met (zelfgemaakte) lampionnen achter de brandweerwagen van de Vrijwillige Brandweer Ittervoort door de straten van Thorn met eindbestemming het grote Sint Maartensvuur op de parkeerplaats van de Grote Hegge. 

Hier wordt een groot vuur aangestoken en ontvangen de kinderen een lekkere wafel en een glaasje warme chocomel of een glaasje ranja. 

Het Scrooge Festival krijgt zo langzamerhand een nationaal karakter en is niet meer weg te denken uit de regio. In het kleine dorp Arcen, op een steenworp afstand van de grens en gelegen aan de kronkelende rivier de Maas, ontmoet u tijdens het Scrooge Festival een 400-tal personen gekleed in Dickensstijl. 

Straten en pleinen zijn sfeervol ingericht. Men kijkt zijn ogen uit en waant zich echt in het Londen van weleer. Als u de route volgt ontmoet u allerlei personages maar ook ganzen, varkens en kippen. Op ‘n hoek in de steeg spuugt de geest van Magere Hein en de doodgraver vraagt eerbied voor de doden die hij van de straat opraapt. 

Kermis en themafeesten

De Gelaender Kirmes is één van de grootste kermissen van het zuiden van Nederland. Ieder jaar opnieuw kan men genieten van meer dan negentig verbluffende attracties voor jong en oud. Laat je uitdagen door spectaculaire trekpleisters en geniet van een randprogramma vol straattheater en leuke horeca-activiteiten in het hart van Geleen. 

Tijdens de beurs in september kijken we terug naar de ‘Dutch Grand Prix Classics, the cars & the legends’ en wordt er in samenwerking met diverse musea en privé verzamelaars een unieke collectie van F1 wagens gepresenteerd uit de geschiedenis van Circuit Zandvoort. 

Kermis Weert is één van de allergrootste kermissen in Nederland en de grootste van Limburg. Bovendien is de kermis in Weert niet alleen heel gezellig, maar ook  zijn de kaartjes goedkoper dan elders. Tijdens de kermis is  Weert een groot pretpark  van entertainment, optredens en gezelligheid op de terrassen. Kermis Weert: groot, goedkoop en gezellig! 

Ieder jaar staat Maastricht 4 weken lang in het teken van Magisch Maastricht. Het Vrijthof wordt omgetoverd tot kerststad. Er is een compleet overdekte schaatsbaan zijn, een reuzenrad, en heel veel traditionele activiteiten. De kerstmarkt heeft een nostalgische uitstraling.  

Ieder jaar wordt het Zuid-Limburgse geulstadje omgetoverd tot Kerststad Valkenburg en is het gehuld in betoverend mooie sferen met overal warme kerstlichtjes en fraai versierde kerstbomen. Je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst! 

Zowel boven als onder de grond.  

Ieder jaar is het in Sittard tijd voor de Wèntjerdruim, of wel de Winterdroom, een sfeervol winterevent met een groot aantal activiteiten. Eén daarvan is het bijzondere Limburgs Kerstcircus, dat zijn circustent traditioneel opzet aan de rand van de historische binnenstad. 

Naast alle spectaculaire attracties en heerlijke food-specials, geniet je tijdens de Magische Winterweken ook van winters entertainment. Verspreid door het park vind je acts waar iedereen van kan genieten. 

Markten

De Woensdag Markt. Iedere woensdag van 09.00 tot 15.00 
De woensdag markt is vooral gericht op eten en cultuur. Zonder dat de traditionele marktconcepten te kort gedaan worden, is de Woensdag Markt vooral een belevingsmarkt met wekelijke kookpresentaties en optredens. Er is ongelofelijk veel te vinden, zoals verse vis, ambachtelijke streekproducten en de bekende stoffenmarkt.  

De Biologische Markt. Iedere donderdag van 13.00 tot 18.00 
Op deze biologische markt in Wyck vind je allerlei lekkers. Onder het motto “think global, act local”, worden hier allerlei mooie producten met zorg en liefde gemaakt. Écht genieten!  

De Vrijdag Markt. Iedere vrijdag van 09.00 tot 15.00  
De Vrijdag Markt heeft ongeveer 400 kramen en is daarom één van de grootste warenmarkten van de Euregio. Zeer bekend is de vismarkt op de aangrenzende Boschstraat met wekelijkse klanten uit België en Noord-Frankrijk. De markt heeft ook een breed aanbod aan meubels en stoffen.  

De Vlooienmarkt. Iedere zaterdag van 10.00 tot 17.00 
Neus elke zaterdag tussen een bonte verzameling op de vlooienmarkt, van vintage mode tot antieke meubelen. 

Eigenzinnige markt. Iedere zondag van 12.00 tot 17.00 
Vind pareltjes tussen het ruime aanbod brocante, antiek en kunst op deze eigenzinnige markt.  

De FeelGood Market is een bruisende plek vol duurzame, handgemaakte, originele en inspirerende (streek)- producten. Ook zijn er lekkere (bio) hapjes, drankjes, workshops en leuke live Muziek. 

Ouders kunnen lekker ontspanning terwijl ze de markt afstruinen, terwijl kinderen kunnen meedoen aan allerlei activiteiten.  

In het tweede weekend van september kun je in Mesch genieten van al het goeds dat het landleven te bieden heeft. Een gezellige landmarkt, een feestavond met vele eetkraampjes en muzikaal entertainment zorgen voor een bruisend, culinair en gezellig weekend!