19-06-2024

Een dagje winkelen met mam

Mijn moeder en ik hebben elk jaar dezelfde traditie. Voor mijn verjaardag neemt zij me mee shoppen en dan trakteer ik op de lunch. Uiteraard pakt deze deal een stuk voordeliger voor mij uit, want ik kom thuis met tassen vol mooie jasjes, broeken, shirts en schoenen voor de prijs van een superlekkere lunch en koffie. Maar dat is oké, want het is tenslotte mijn verjaardag, en ook al is het leuk om kleren cadeau te krijgen, gaat de dag eigenlijk om ons tweeën. Ze zeggen dat je na je 18de, 90 procent van alle tijd die je in je leven met je ouders doorbrengt, al hebt doorbracht. 90 procent! Ik word best wel sip van die gedachte. Je moet de tijd met je ouders koesteren, en daarom wordt deze winkeltraditie stiekem elk jaar net een beetje belangrijker voor mij.

Lees meer
11-06-2024

Een Spadag bij Parc Maasresidence Thorn

Hoi allemaal, vandaag wil ik jullie wat vertellen over – oh wacht, eerst even de plakjes komkommer van mijn ogen halen – vandaag wil ik jullie wat vertellen over een – woops, mijn peeling mask moet eraf – zo – vandaag wil ik jullie wat vertellen over de perfecte spadag op Parc Maasresidence Thorn. Ik heb een tijdje lang na zitten denken of ik deze blog moest schrijven. Niet omdat het geen goed idee is, maar omdat het vrij moeilijk was om uit mijn bubbelbad te stappen. Na veel gepeins en gewoel heb ik toch besloten dat jullie het verdienen om ook zo chill te voelen. Dus, trek wat losse kleding aan, zoek je flip flops, smeer je in, knal een zonnebril op je hoofd en bereid je voor op een… super…….. relaxte…………… trage………………………………….spa-dag.

Lees meer
02-05-2024

4 en 5 mei – de vrije hand in Limburg

Voor iedereen in Nederland is de vrijheid tegenwoordig vrij vanzelfsprekend. De generatie die de oorlog actief heeft meegemaakt verdwijnt langzaam, en ja, wij weten natuurlijk doormiddel van foto’s, verhalen en documentaires hoe het was, maar toch is dat niet helemaal hetzelfde. De angst, de onzekerheid, de eindeloze spanning en de opluchting toen het eindelijk voorbij was… het is moeilijk om je die gevoelens voor te stellen. We mogen hopen dat we het nooit mee hoeven te maken, en daarom is het zo belangrijk om op 4 mei de doden te herdenken en op 5 mei de vrijheid te vieren. Ook in de provincie Limburg worden beide dagen geëerd, met herdenkingen, monumententochten, ceremonies en festivals. Mocht je je tijdens dat weekend op Parc Maasresidence Thorn bevinden, dan heb ik een paar mooie aanraders:

Lees meer
25-04-2024

Weten over eten – een fijnproeversgids voor Limburg

Is confit de canard nou echt lekkerder dan een kroket? Heeft Kobe beef een verfijndere smaak dan een boterham met oude kaas? Is een gin & tonic meringue nou echt beter dan een speculaasje? Ze zeggen altijd dat met smaak niet te twisten valt, en daar ben ik het volledig mee eens. Het verschil zit hem in de kwaliteit, niet in de prijs. Of je nu confit de canard of een kroket eet, de ware essentie zit hem in de kwaliteit van de ingrediënten en de zorg waarmee ze zijn gemaakt.

Lees meer
01-04-2024

Opening MRT Beach: Wat voor een strandganger ben jij?

Ik heb nooit begrepen hoe mensen kunnen zeggen dat ze niet van het strand houden. Nu MRT Beach binnenkort weer opengaat, dwaalt die gedachte om de zoveel tijd door mijn hoofd. Hoe kan je geen strandpersoon zijn? Ja, misschien hou je niet van al dat zand, of dat je je moet insmeren met zonnebrand, maar dan heb je het echt over “het strand”. Het strand is niet alleen het zand; er is meer aan de hand. Het strand is lekker water, een beach club, spannende activiteiten, natuur, wandelen, lekker eten, chillen, sporten, zandkastelen bouwen, noem maar op. Zijn er nou echt mensen die geen een van die dingen leuk vinden? Ik geloof er niks van.

Lees meer
20-03-2024

Een aantal dingen om deze zomer naar uit te kijken

Ik zou Parc Maasresidence Thorn toch niet durven vergelijken met de Sagrada Familia? Nee, dat gaat écht té ver. Ik kan toch niet op basis van een paar zachtgekookte overeenkomsten zeggen dat ze best wel op elkaar lijken? Dat zou vrij schaamteloos zijn…

Lees meer
13-03-2024

De fijne wijnen van Limburg

Ik heb vroeger op de Hotelschool in Den Haag gezeten. Daar kregen we onder anderen les in wijnproeven. We leerden echt van alles; wat voor een ondergrond voor welke smaken zorgt, hoe het klimaat invloed heeft op de wijn, waar elke druifsoort vandaan komt, hoe elke druifsoort te herkennen is. Boeiende stof allemaal. Echter, zodra het uiteindelijk op het proeven zelf neerkwam, raakte ik totaal de weg kwijt. Mij kan je vertellen dat een wijn een vleugje rijpe appel of een nasmaak van brandend rubber heeft en ik proef het er wel in. Het verraste mij daarom ook niet echt dat ik het vak niet haalde.

Lees meer
19-01-2024

Valentijnsdag in Limburg

Hallo avonturiers van de liefde! Valentijnsdag ligt om de hoek en uiteraard ben ik ontzettend… gestrest! Sorry hoor, maar ik ben er nooit goed in geweest, dat Valentijns gedoe. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om een dagje toe te wijden aan de liefde, maar ik weet gewoon nooit wat ik moet plannen. Aan de ene kant wil ik absoluut geen dag vol met romantische clichés, maar aan de andere kant is dat precies wat ik wil! Hand-in-hand door de bossen wandelen, samen langs gezellige winkeltjes slenteren, een of andere pottenbak workshop volgen of herinneringen ophalen tijdens een uitgebreid diner… verschrikkelijk! Heerlijk!

Lees meer
12-01-2024

Zomerdroom

Ik sta hier stampend met mijn voeten, rillend van de kou in mijn handen te blazen. De ochtendvorst schittert op het gras en er waait een eindeloze grauwe massa boven mij langs. Ik ben bezig met mijn dagelijkse wandeling rondom de Maasplassen. Je weet wel, die wandeling die je zogenaamd maakt voor je fysieke en mentale gezondheid. Nou, veel beter voel ik me eerlijk gezegd niet.

Lees meer
06-12-2023

Thorn: de belichaming van Kerst

Tijdens de Kerst is het altijd belangrijk om wat extra aandacht te geven aan degene die we liefhebben. Het is een tijd van belangstelling voor je buren. Daarom willen wij dit jaar voor de Kerst onze lieve Limburgse buurman uitlichten: Thorn!

Lees meer
15-11-2023

Jouw Persoonlijke Black Friday Handleiding

Het is de eerste, echte winterdag. De kille kou bijt zich vast aan de stille huizen en ijzige regen teistert de straten. Je borrelende maag geeft aan dat het tijd is om boodschappen te doen, maar dat moet natuurlijk wel in een stijlvolle winteroutfit. Je trekt de kledingkast open en… tot je grote schrik… merk je dat je niks leuks hebt om aan te trekken! Gruwel en huiver! Moet je dan toch maar met die vervaagde kerstrui en mottige winterjas de winter begroeten?

Lees meer
07-11-2023

De nieuwe Wellness en Premium Eiland villa’s komen eraan!

Vandaag is het eindelijk zover! Al maanden rijden er op het pad ten oosten van Parc Maasresidence Thorn vrachtauto’s, kranen, bulldozers, glaszetters, elektriciens en nog veel meer op en neer. De lege zandvlakte is afgelopen jaar langzaam maar zeker volledig getransformeerd!

Lees meer
11-10-2023

Streven naar Bourgondisch leven

Het is zover! Je laatste overleg is geweest, de auto is gepakt en het fornuis is minstens vier keer gecheckt. Op naar Parc Maasresidence Thorn in Limburg! Het is eindelijk tijd om voluit te genieten van de vakantie. En met genieten bedoel je maar één ding: Bourgondisch genieten.

Lees meer
26-09-2023

Vakantie met mijn zusje

Wakker worden in mijn tent bed, flappen omhoog en ik ren naar beneden. Terug naar boven rennen. Zusje wekken. Terug naar beneden. Boterham met kaas, boterham met chocopasta, glaasje melk en snel naar buiten om met de andere kinderen te spelen in de speeltuin. O nee, eerst weer naar boven om mijn tanden te poetsen. Vandaag ben ik Jack de Piraat.

Lees meer
12-09-2023

Seizoensverzoening

Een grauwe lucht. Kale takken die als klauwen naar de kille zon toereiken. Paddenstoelen en zwammen die over met mos bedekte stammen en stenen kruipen.

Lees meer
02-08-2023

MRT Beach Club is geopend!

Vorige week kreeg ik het nieuws te horen. MRT Beach Club is open! Deze week zit ik met de tenen in het zand, ijskoffie in de hand, te genieten van het prachtige strand. Ik kon het natuurlijk niet laten om meteen even te komen kijken naar het mooiste strand van Limburg. Sinds de opening van Parc Maasresidence Thorn werd er al gefluisterd over de MRT Beach Club en nu is hij er eindelijk!

Lees meer
06-07-2023

Kinderen zijn…

Oke, laten we eens eerlijk met elkaar zijn. Zomervakantie aan de Maasplassen met de kinderen… superleuk natuurlijk! Lekker met ze klooien op het park, op zoek gaan naar spannende activiteiten, spelletjes spelen op het terras, en dan uiteindelijk hun uitgeputte koppies in bed stoppen… het zijn natuurlijk engeltjes.

Lees meer
13-06-2023

Once Upon a Beach: The Sound of Summer

Weet je nog, die lange zomers of het strand? Met je voeten in het zand, cocktail in de hand, kampvuur dat brand, samen een hechte band?

Weet je nog, die lange zomers op het strand? Een DJ die lekker draait, een koel briesje dat waait, een festival met gelijkgezinden bezaait?

Lees meer
15-05-2023

Pinksteren: Het proefkonijn van de zomer

Pinksteren staat voor de deur. Voor sommigen staat deze feestdag voor de uitstorting van de Heilige Geest. Voor anderen is het gewoon een lang weekend. Voor mij is het van kinds af aan mijn favoriete feestdag geweest. Het voelde altijd als een teken. Geen hemels teken, maar eerder een teken van de komst van de zomer. Binnenkort zou school vergeten zijn en de lange vakantie beginnen. Pinksteren was een 3-daagse amuse bouche voor het heerlijke hoofdgerecht van 6 weken dat kort daarna zou komen.

Lees meer
24-03-2023

Kies voor de Maasplassen in mei

Als je oog in oog staat met het stille, diepe water van de Maasplassen dat zachtjes schittert in de lentezon, dan kan je maar aan een ding denken… daar moet flink doorheen geragd worden met een sloep of waterfiets! Wees maar gerust, want binnenkort kan dat weer!

Lees meer
28-02-2023

Ik heb vrij… en nu?!

De paasvakantie: het is niet écht een vakantie, maar toch krijg je een paar dagen vrij. Ook zijn er niet superveel regels aan verbonden, zoals bij kerst. Iedereen mag Pasen zelf een beetje invullen. Sommige families hebben een pretpakket aan tradities klaarstaan, en anderen zien het feest komen en gaan. Dan blijft er nog een grote groep mensen over die wel graag Pasen willen vieren, maar eigenlijk niet zo goed weten hoe. Ga je erop uit? Ga je met zijn allen eieren zoeken? Moet je je aan een uitgebreid paasontbijt wagen? Zoveel opties en zo weinig richtlijnen!

Lees meer
20-01-2023

Uit je holletje komen

De lente! De lente komt er weer aan! De eerste knoppen zitten aan de bomen, het zonnetje schijnt weer wat feller, en de konijntjes kruipen langzaam uit hun holletje.

Eigenlijk zijn er best wel veel dieren die tijdens de lente uit hun holletje kruipen. Veel zoogdieren verzamelen een flinke portie eten om de hele winter in een warm holletje te kunnen blijven slapen. Het is dan ook niet vreemd dat ze daarna even wat tijd nodig hebben zich aan te passen aan de lente.

Eigenlijk zijn mensen net zo. We houden dan wel geen winterslaap, maar alsnog moeten wij ook even wennen aan een verandering in het weer. Wanneer gaat de verwarming uit? Moet je nog handschoenen dragen op de fiets? Moet je aan je zomerlichaam gaan denken? Jaaa, wij mensen hebben ook tijd nodig om uit ons spreekwoordelijke holletje te komen.

Lees meer
05-01-2023

Ontdek & beleef de Maasplassen in Limburg!

Denkt u aan Limburg, dan denkt u vast aan glooiende heuvels, de mergelgrotten, het drielandenpunt of aan die heerlijke vruchtenvlaaien die ze alleen hier zo smakelijk kunnen maken. Maar… wat veel mensen niet weten, is dat u in deze provincie ook het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland vindt? De Maasplassen!

Lees meer
30-11-2022

De Grote Kerstuitdaging

Dit jaar viert Parc Maasresidence Thorn voor het eerst kerst. Er staat dus flink wat op het spel aangezien dit invloed heeft op elke Kerst die hierna nog gaat komen. Daarom moet Parc Maasresidence Thorn de betekenis van Kerstmis ontdekken en eigen maken.

Lees meer
14-10-2022

Het nieuwe zwembad van Parc Maasresidence Thorn

Ik loop nu al zes maanden langs de donkere muren, het terrasplateau en de kronkelende glijbaan van het zwembad dat prominent tegenover de MRT Promenade staat. Elke dag kijk ik verlangend naar de mooie tegels die nog steeds droogstaan...

Lees meer
15-09-2022

Een ongeëvenaarde ervaring

De zon gaat onder en werpt lange schaduwen over de Grote Hegge, het meer dat aan Parc Maasresidence Thorn grenst. Ergens in de verte hoor ik nog wat kinderen lachen en schreeuwen op een klimrek en het geroesmoes, het klinken van glazen en stemmen, op het terras van Humphrey’s Thorn.

Lees meer
31-03-2022

Parc Maasresidence Thorn opent haar poorten!

Genesteld tegen de Belgische grens ligt het stadje Thorn. Het is omgeven door een veelzijdig ecosysteem van waterwegen, schiereilanden en meanders, door de eeuwen heen gevormd door mens en Maas. Parc Maasresidence Thorn ligt pal in het midden van de Maasplassen en opent op 29 april haar poorten!

Lees meer
18-06-2021

Proef & beleef bourgondisch Limburg

We weten dat Limburgers echte Bourgondiërs zijn. Ze houden van een stevige wandeling, zolang die maar eindigt in het zonnetje met een goed glas bier of wijn. Maar wist u ook dat Limburg dé wijnprovincie van Nederland is? Maar liefst 32 procent van de totale Nederlandse wijndruiven wordt op deze bodem geteeld.

Lees meer