20-01-2023

Uit je holletje komen

De lente! De lente komt er weer aan! De eerste knoppen zitten aan de bomen, het zonnetje schijnt weer wat feller, en de konijntjes kruipen langzaam uit hun holletje.

Eigenlijk zijn er best wel veel dieren die tijdens de lente uit hun holletje kruipen. Veel zoogdieren verzamelen een flinke portie eten om de hele winter in een warm holletje te kunnen blijven slapen. Het is dan ook niet vreemd dat ze daarna even wat tijd nodig hebben zich aan te passen aan de lente.

Eigenlijk zijn mensen net zo. We houden dan wel geen winterslaap, maar alsnog moeten wij ook even wennen aan een verandering in het weer. Wanneer gaat de verwarming uit? Moet je nog handschoenen dragen op de fiets? Moet je aan je zomerlichaam gaan denken? Jaaa, wij mensen hebben ook tijd nodig om uit ons spreekwoordelijke holletje te komen.

Lees meer
05-01-2023

Ontdek & beleef de Maasplassen in Limburg!

Denkt u aan Limburg, dan denkt u vast aan glooiende heuvels, de mergelgrotten, het drielandenpunt of aan die heerlijke vruchtenvlaaien die ze alleen hier zo smakelijk kunnen maken. Maar… wat veel mensen niet weten, is dat u in deze provincie ook het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland vindt? De Maasplassen!

Lees meer
30-11-2022

De Grote Kerstuitdaging

Dit jaar viert Parc Maasresidence Thorn voor het eerst kerst. Er staat dus flink wat op het spel aangezien dit invloed heeft op elke Kerst die hierna nog gaat komen. Daarom moet Parc Maasresidence Thorn de betekenis van Kerstmis ontdekken en eigen maken.

Lees meer
14-10-2022

Het nieuwe zwembad van Parc Maasresidence Thorn

Ik loop nu al zes maanden langs de donkere muren, het terrasplateau en de kronkelende glijbaan van het zwembad dat prominent tegenover de MRT Promenade staat. Elke dag kijk ik verlangend naar de mooie tegels die nog steeds droogstaan...

Lees meer
15-09-2022

Een ongeëvenaarde ervaring

De zon gaat onder en werpt lange schaduwen over de Grote Hegge, het meer dat aan Parc Maasresidence Thorn grenst. Ergens in de verte hoor ik nog wat kinderen lachen en schreeuwen op een klimrek en het geroesmoes, het klinken van glazen en stemmen, op het terras van Humphrey’s Thorn.

Lees meer
31-03-2022

Parc Maasresidence Thorn opent haar poorten!

Genesteld tegen de Belgische grens ligt het stadje Thorn. Het is omgeven door een veelzijdig ecosysteem van waterwegen, schiereilanden en meanders, door de eeuwen heen gevormd door mens en Maas. Parc Maasresidence Thorn ligt pal in het midden van de Maasplassen en opent op 29 april haar poorten!

Lees meer
18-06-2021

Proef & beleef bourgondisch Limburg

We weten dat Limburgers echte Bourgondiërs zijn. Ze houden van een stevige wandeling, zolang die maar eindigt in het zonnetje met een goed glas bier of wijn. Maar wist u ook dat Limburg dé wijnprovincie van Nederland is? Maar liefst 32 procent van de totale Nederlandse wijndruiven wordt op deze bodem geteeld.

Lees meer