Een Spadag bij Parc Maasresidence Thorn

Hoi allemaal, vandaag wil ik jullie wat vertellen over – oh wacht, eerst even de plakjes komkommer van mijn ogen halen – vandaag wil ik jullie wat vertellen over een – woops, mijn peeling mask moet eraf – zo – vandaag wil ik jullie wat vertellen over de perfecte spadag op Parc Maasresidence Thorn. Ik heb een tijdje lang na zitten denken of ik deze blog moest schrijven. Niet omdat het geen goed idee is, maar omdat het vrij moeilijk was om uit mijn bubbelbad te stappen. Na veel gepeins en gewoel heb ik toch besloten dat jullie het verdienen om ook zo chill te voelen. Dus, trek wat losse kleding aan, zoek je flip flops, smeer je in, knal een zonnebril op je hoofd en bereid je voor op een… super…….. relaxte…………… trage………………………………….spa-dag.

Een Spadag bij Parc Maasresidence Thorn

Een chillchateau op niveau

Het allerbelangrijkste in het plannen van een spa-dag is je thuisbasis. Dit is waar je begint en eindigt, dus die moet tot de nok toe vol zitten met plekken waar je je uit kan rekken en de rust kan ontdekken. Veel villatypes op Parc Maasresidence Thorn hebben een sauna. Een sterk begin, maar het kan beter. Sinds kort kan je op ons resort nu ook de Wellness en Premium Island villa’s boeken. Now we’re talking!

De Wellness villa is een categorie apart. Deze grote jongen is gebouwd om maximale ontspanning te stimuleren. In de tuin staat een barrel sauna, een ruime ton die op zijn zij ligt. De houten cabine is een soort relaxfabriek. Je gaat er met een gespannen lichaam en een hoofd vol gedachten in en komt er half-gebakken met een lome glimlach uit. Achteraf kan je je afspoelen bij de buitendouche…of… lekker wegzakken in je eigen houten tobbe. De Wellness villa is de eerste woning op Parc Maasresidence Thorn dat een eigen buitenbad heeft, en dat is absoluut een overbodige luxe! Maar je bent hier om te relaxen, dus het is helemaal oké. Pro tip: koop wat badolie, badschuim of een bath bomb als je met gerimpeld edoch fluwelen huidje de tobbe wil verlaten.

Dan is er nog de Premium Island villa, een soort rijke, romeinse keizer die op zijn ligbankje over de weelderige Maasplassen uitkijkt. Deze villa heeft ook een aantal unieke eigenschappen, waaronder een panoramasauna met uitkijk op het stille water waar bootjes, waterfietsen en SUP-boarders rustig langs dobberen. In de en-suite badkamer waar de sauna staat is ook een superdeluxe bubbelbad te vinden. Nergens anders op het park heb je zo veel wellnessvoorzieningen op 12 vierkante meter!

De voetjes in het zand

Als je eenmaal in je villa gesetteld bent, dan raad ik aan om rustig naar MRT Beach toe te slenteren. Huur lekker een zitzak, strandstoel of ligbed voor de middag bereid je voor om de komende 3 uur niet te bewegen, tenzij je even in het water wil afkoelen of noodgedwongen een smoothie met een gebakje bij Beach Bar Naut. op moet halen. Smeer wat skin care producten op en laat de zon op je huidje te werk gaan terwijl je een sudoku of kruiswoord oplost. Kijk om de zoveel tijd even op naar de mensen op de SUP-bike, de E-Foil en de Monster SUP van E-Flow en SUP Bike tours. Ziet er vet uit! Misschien moet je morgen, als je spa-dag voorbij is, nog eens terugkomen. Maar voor nu kies je liever de massage expertise van praktijk Zensitive. Ja ja, je kan gewoon een massage op het strand boeken! Geef je lichaam over aan professionele handen en laat jezelf een uurtje lekker als deegbal behandelen.

Vanuit je strandstoel, MRT Pool als doel

Tijdens een spa-dag zijn er drie dingen waar je nooit genoeg van kan hebben: water, water en water. Flaneer vanaf het strand naar de MRT Pool, plemp je handdoek op een van de strandstoelen en dobber lekker met ogen dicht in het verwarmde binnenbad rond. Je verstand? Op nul. Je lichaam? Relaxt. Laat de tijd van je af ebben terwijl elke spier, elk gewricht, elke knoop in je lichaam langzaam losweekt. Bundel dat laatste beetje energie samen en werp jezelf in het bubbelbad om vervolgens eindeloos te stomen als de lekkere dumpling die je bent.

Spa-dag voor je maag

Jeetjemina wat een dag… het verbaast me dat je nog niet flauw bent gevallen van de honger! Na je lichaam en ziel te hebben verwend, is het nu tijd om je buik tevreden te stellen. Was er nou maar een restaurant met als motto bourgondisch eten waar je je goed bij voelt in de buurt. Waarempel, dat is het motto van restaurant Humphrey’s Thorn! Hun bourgondische, mediterrane en Aziatische fusion kitchen biedt heel wat vernieuwende smaken die toch ook ergens bekend en vertrouwd aanvoelen. Probeer de Aziatische Coq au Vin of Ananas Carpaccio en je dan weet je precies wat ik bedoel. Vergeet ondertussen ook niet uit te kijken op de Maasplassen. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht op de jachthaven, de blauwe brug, en de bosrand op de verre oever.

Het spijt me, maar het is weer tijd om op te staan en terug naar je Premium Island of Wellness villa te gaan om een einde aan je spa-dag te breien. Maar… de dag is nog niet helemaal voorbij. De laatste zonnestralen rijken uit naar de oranjeroze hemel om jou nog een laatste cadeau te geven: het allermooiste uitzicht op het resort. Zak samen met de zon weg. Jij in de ligstoel op je overdekte terras; de zon in het schitterende water van de Maasplassen. Als een soort discobal wordt het licht van de zon verbrijzelt tussen duizenden kleine golven. De lucht gaat van oranje naar rood naar paars. Een koele bries geeft je kippenvel; een teken dat het tijd is om naar binnen te gaan. Je loopt naar je bed toe, legt je hoofd op het zachte kussen en boetseert het box spring matras in de vorm van je lichaam voordat je compleet relaxed en vederlicht wegzweeft…