• Grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland
  • Ontdek Nationale Parken en natuurgebieden
  • Eurregionale A-locatie tussen bruisende steden
  • Breed aanbod parkfaciliteiten- en activiteiten
  • Kids Club Animatieteam
  • Happy Benny parkmascotte

Bruisende activiteiten

op het park en in de omgeving

De omgeving van Parc Maasresidence Thorn leent zich uitstekend voor een actieve vakantie rondom de Maasplassen. Maak een  fietstocht of wandeling door de dorpjes en de prachtige natuur. Beoefen verschillende watersporten  op MRT Beach of in de directe omgeving. Of breng een bezoek aan de nabijgelegen dorpen en steden zoals Maastricht en Roermond. Met onze parkmascotte Happy Benny en het animatieteam van de Kids Club is er voor kinderen op het park extra veel te doen. Liever een dagje erop uit, bezoek dan één van de vele themaparken in de buurt.

Het park is gelegen op een toplocatie, midden in het Maasplassengebied en in de buurt allerlei geweldige to-do's. Er is een breed scala aan activiteiten binnen handbereik, of je nu kiest voor ontspanning of een actief avontuur.

Ontdek meer ...

Activiteiten voor kinderen

Er worden verschillende activiteiten voor kinderen is georganiseerd.

*In onze digitale informatiemap “Notre Guide kunt” u het actuele activiteitenprogramma vinden. De link naar deze map ontvangt u voor aankomst.

Bekijk

Duiken in de Maasplassen

Als u een duikbrevet heeft, mag u duiken in de Maasplassen. Een boeiende plek om eens van dichtbij te bekijken, is de Grote Hegge vlakbij het park. Hier is een oude grindschuit met een lengte van maar liefst 50 meter tot zinken gebracht. Je ziet er ongetwijfeld snoeken en snoekbaarzen en in de zachte bodem van het open ruim leven palingen. Daarnaast is de Boschmolenplas in Panheel een populaire duikplek met helder en schoon water, waar u wel tot 12 meter ver kunt kijken. Tevens is er een duikschool gevestigd waar u ook als beginner terecht kunt. 

Fun Beach

Fun Beach betekent genieten van een heerlijke stranddag op een geweldige locatie aan het water. Neem een verfrissende duik of ga de uitdaging aan op het Aquapark. Kinderen kunnen zich op Little Beach uitleven op het kleuterstrand, het springkussen, de trampolines en het peuterbadje. Fun Beach Fountain, één van de grootste fonteinen ter wereld, is dé blikvanger van het Midden-Limburgse Maasplassengebied.

Bekijk

Rondvaarten op de Maas en de Maasplassen

Vanuit Thorn, Maasbracht en Wessem zijn er rondvaarten van zo’n 2,5 uur. Vanaf de Roerkade in Roermond kunt u genieten van rondvaarten van een uur. U kunt natuurlijk ook een sloepje huren bij de receptie en er zelf op uit trekken.

Speurtochten

Ga op pad met de Happy Benny Speurderskaart en ontdek de leukste plekjes op en rond het park. Er zijn verschillende speurtochten, voor het hele gezin of onder begeleiding van het animatieteam met een groepje andere kinderen. Met de tips en weetjes van Happy Benny heb je de kans een echte speurheld te worden.

Vissen

Met zoveel water in de buurt is Parc Maasresidence Thorn dé locatie voor een prachtige visvakantie. Heeft u geen VISpas, koop dan een weekvergunning. Bij de receptie van Parc Maasresidence Thorn is de Limburgvergunning van Sportvisserij Limburg te koop.  U mag met deze vergunning vissen op:

  • de Panheelderbeek, vanaf Tramweg tot aan de A2 te Heel en Wessem.
  • de Thornerbeek.
  • de Itterbeek vanaf de Belgische grens tot de instroom van de Thornerbeek.
  • Vijver Zegershof

Activiteiten in de buitenlucht

Activiteiten in de buitenlucht met uitzicht op het water zijn heerlijk, vooral op mooie dagen en zwoele avonden. Er worden diverse activiteiten aangeboden, in groepsverband of individueel. In onze digitale informatiemap “Notre Guide” kunt u het actuele activiteitenprogramma vinden. De link naar deze map ontvangt u voor aankomst.