De Maasplassen

Paradijs voor watersporters 

Varen of zeilen, zwemmen of pootjebaden, surfen of suppen, wakeboarden of gewoon in stilte genieten van het uitzicht en de natuur. Werkelijk alle ingrediënten zijn aanwezig voor een magische dag op of aan het water. Parc Maasresidence Thorn ligt aan De Grote Hegge, één van de vele Maasplassen. De Maasplassen bestaan uit grote en kleine plassen die in verbinding staan met de Maas. Samen vormen ze een levendig decor voor watersport en recreatie. Een walhalla voor water(sport)liefhebbers!

  • Luxe vakantiepark aan de Maasplassen
  • Ruim 30 km2 waterrecreatie
  • Grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland
  • Verken per boot of sloep
  • Diverse jachthavens en dagstranden

Groots waterrecreatiegebied

Door grindafgravingen bij de Maas, ontstond een watergebied met plassen met helder water; de Maasplassen. Ze vormen met een oppervlakte van 3.000 hectare het grootste aaneengesloten waterrecreatiegebied van Nederland! De Maasplassen zijn perfect om met een boot of sloep te ontdekken. Onderweg maakt u kennis met het afwisselende Limburgse landschap en historische dorpen. Via de mooiste routes, die met elkaar verbonden zijn door de Maas en kleine sluisjes, vaart u van de ene plas naar de andere. Onderweg zijn er voldoende afmeermogelijkheden.

Dagstranden aan de Maasplassen

Naast MRT Beach, het dagstrand van het park, vindt u in de omgeving tal van mooie dagstranden waar het heerlijk vertoeven is voor jong en oud. Liever actief bezig zijn op of aan het water? Huur op het park een sloep, waterfiets of Sup board. Voor nog meer actie zijn Area X in Roermond en Fun Beach in Panheel echte aanraders.

MEER INFORMATIE

Area X 

Waterrecreatiegebied Area X vindt u in De Weerd in Roermond en is sinds jaar en dag geliefd bij jong en oud. De watersporter kan bij de hypermoderne Wakeboardbaan Beaver Creek Wake Park zijn performance tonen en daarna gezellig nagenieten aan het water op het terras van Moby Dick of bij één van de vele andere beachclubs. Bij Doggy Beach, het eerste hondenstrand van Limburg, zijn honden en hun baasjes van harte welkom. 

Fun Beach

Fun Beach betekent genieten van een heerlijke stranddag op een geweldige locatie aan het water. Neem een verfrissende duik of ga de uitdaging aan op het Aquapark. Kinderen leven zich op Little Beach uit op het kleuterstrand, het springkussen, de trampolines en het peuterbadje. Fun Beach Fountain, één van de grootste fonteinen ter wereld, is dé blikvanger van het Midden-Limburgse Maasplassengebied. Bij Fun Beach in Panheel kunt u o.a. zwemmen, suppen, wake- en flyboarden, waterfietsen en kanovaren.

Rondvaarten op de Maas en de Maasplassen

Vanuit het park, Maasbracht en Wessem zijn er rondvaarten van zo’n 2,5 uur. Vanaf de Roerkade in Roermond kunt u genieten van rondvaarten van een uur. U kunt natuurlijk ook een sloepje huren bij de receptie en er zelf op uit trekken.

Duiken in de Maasplassen

Als u een duikbrevet heeft mag u in de Maasplassen duiken. Aan het park, in De Grote Hegge, ligt het grootste zoetwaterwrak van Europa. Daarnaast is de Boschmolenplas in Panheel een populaire plek om te duiken. Het water in het meer is erg helder, het zicht onder water kan wel 12 meter zijn. Bij de Boschmolenplas is een duikschool waar u ook als beginner kunt duiken. 

Vissen in de Maasplassen

De Maasplassen staan garant voor een prachtige visvakantie. Heeft u geen VISpas, koop dan een weekvergunning. U mag met deze vergunning vissen op: 

  • de Panheelderbeek, vanaf Tramweg tot aan de A2 te Heel en Wessem.
  • de Thornerbeek.
  • de Itterbeek vanaf de Belgische grens tot de instroom van de Thornerbeek.
  • Vijver Zegershof

Ontdek meer …

Roermond

Op fietsafstand van Thorn ligt de historische stad Roermond. Ooit een Hanzestad, nu een bisdom. Roermond heeft een rijke geschiedenis en is het bezoeken meer dan waard... 

Bekijk

Maastricht

Binnen 40 minuten bent u vanaf Parc Maasresidence Thorn in hartje Maastricht, de meest zuidelijk gelegen stad van ons land. Maastricht is een karakteristieke stad vol historie, kunst en cultuur ...

Bekijk

Valkenburg

Het mergelstadje Valkenburg (gemeente Valkenburg aan de geul) ligt in het hart van het beschermde natuurgebied ‘Heuvelland'. Rondom de indrukwekkende kasteelruïne, boven de eeuwenoude gangenstelsels, ligt de charmante, middeleeuwse stadskern vol terrassen en winkeltjes. 

Bekijk

Düsseldorf

Ook over de Nederlandse grens vindt u aantrekkelijke steden die absoluut het bezoeken waard zijn. Bijvoorbeeld Düsseldorf in Duitsland. Vanaf Parc Maasresidence Thorn bent u er in minder dan een uurtje ...

Bekijk

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen.

U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Parc Maasresidence Thorn activeren.