Vakantiepark dichtbij Maastricht

Veelzijdige stad aan de Maas

Maastricht is een levendige en charmante stad vol historie, kunst en cultuur. U verveelt zich er geen moment en er is van alles te zien en beleven; van historische monumentale panden, gezellige pleinen en hippe designwinkels tot statige kerken, avontuurlijke grotten en de idyllische Maas. Verder ontdekt u in Maastricht historische stadswijken, heel veel gastvrije restaurants en terrassen waar u Bourgondisch kunt genieten. Binnen 40 minuten bent u vanaf Parc Maasresidence Thorn in hartje Maastricht, de meest zuidelijk gelegen stad van ons land. Komt u genieten van het Bourgondische leven op ons luxe vakantiepark dichtbij Maastricht?

  • Gezellige modestad
  • Hippe wijken
  • Kunst en cultuur
  • Historische binnenstad
  • Bourgondisch genieten

Highlights:

Wat te doen in Maastricht?

Maastricht is een gastvrije en bruisende stad. Zo is er vaak van alles te doen in het gezellige centrum. Er worden regelmatig culturele en artistieke evenementen georganiseerd en iedere dag vaart de rondvaartboot meerdere keren uit voor een heerlijk rustig vaartochtje over de Maas. Aan boord kunt u genieten van Bourgondische lekkernijen zoals een verse Limburgse vlaai of warm belegd broodje.

Door het levendige Maastricht heen zijn verder vele Bourgondische restaurants te vinden die al het goeds van de Limburgse bodem aan u serveren. Bezoek in Maastricht ook zeker het Vrijthof; het beroemdste plein van Nederland. Geniet en kom hier tot rust op een van de vele knusse terrassen met een heerlijk wijntje of biertje terwijl u uitkijkt op de prachtige Basiliek van Sint Servaas.

Een trendy nieuwe outfit shoppen in een hippe boetiek? Dit is ook mogelijk in hartje Maastricht. De stijlvolle stad aan de Maas is dé modestad bij uitstek. Naast bekende grote modemerken zijn er namelijk tal van bijzondere boetieks en authentieke speciaalzaken te vinden. Een walhalla voor de shopaholic. En het mooie is... het hele shopping district is wandelend te bereiken.

Mooiste bezienswaardigheden van Maastricht

Ontdek tijdens uw bezoek aan de levendige stad aan de Maas alle highlights die Maastricht bijzonder maken. Hieronder vindt u een lijst met de meest interessante bezienswaardigheden. Zo weet u zeker dat u geen cultureel hoogtepunt mist.

Het Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum ligt in het artistieke en interessante stadsdeel Céramique. Naast wisselende exposities vindt u hier een unieke combinatie van oude, moderne en hedendaagse kunst. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht. De met zink beklede koepeltoren van het museum (cupola) en de beroemde Treppenstraße (trapstraat) die naar de tentoonstellingsruimten leidt, zijn de absolute blikvangers van dit prachtige museum.

Kerken en basilieken

Maastricht staat vol met adembenemende kerken en telt zelfs twee bijzondere basilieken (in de Rooms-Katholieke Kerk is basiliek een eretitel). De Basiliek van Sint Servaas ligt aan het prachtige Vrijthof en aan het gezellige Onze Lieve Vrouweplein staat de Onze-Lieve-Vrouwenbasiliek. En wat dacht u van de 700-jaar oude Dominicaner Kerk? Deze kerk is omgetoverd tot Boekhandel Dominicanen. U vindt deze bijzondere winkel vlakbij het Vrijthof.

Centre Céramique

Het culturele centrum ‘Centre Céramique’ is dé plek in het mooie Maastricht om meer te weten te komen over het Limburgse en Maastrichtse culturele erfgoed. U vindt hier in de vaste tentoonstelling archeologische vondsten, Maastrichts aardewerk, glas, instrumenten, en schoolplaten. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen te bewonderen in dit knusse centrum.

Maastricht Underground

Maastricht Underground is de verzamelnaam voor alles wat er te doen en te beleven is in Fort Sint Pieter, Grotten Noord, Grotten Zonneberg en de Kazematten. Alleen onder begeleiding van een gids zijn deze avontuurlijke grotten met hun unieke gangenstelsels toegankelijk. Tip: u kunt de grotten ook per step verkennen. Dat is pas een sensationele ervaring!

Het Vrijthof

Het Vrijthof is wellicht het mooiste plein van Nederland waar het theater, een museum en de mooiste kerken aan grenzen. Dit plein trekt al bezoekers sinds de middeleeuwen toen pelgrims het graf van Sint Servaas bezochten. Tegenwoordig staat het Vrijthof bekend om de heerlijke terrassen en de culturele evenementen die er plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan de schitterende concerten van André Rieu en zijn orkest.

Wyck

Een bezoek aan Maastricht is niet compleet als u niet in Wyck bent geweest. Wyck wordt al enige tijd omschreven als het meest hippe, stijlvolle en up-and-coming stadsdeel van Maastricht. De sfeervolle straatjes, hippe hotels, authentieke winkels en levendige restaurants kenmerken deze dynamische wijk aan de andere kant van de Maas.

Jekerkwartier

Het Jekerkwartier ligt verscholen tussen eeuwenoude monumenten en de imposante stadsmuren van de oude binnenstad. Slenter door de historische straten, kom tot rust in het stadspark of geniet op één van de vele gezellige terrasjes. Als u geluk heeft, treedt er ook nog een jazzband op.

Verblijf in een luxe vakantiehuis dichtbij Maastricht

De idyllische omgeving van Maastricht is ook het ontdekken waard. De levendige stad wordt omringd door charmante wijngaarden, kabbelende beekjes en diepgroene weides in een heuvelachtig en adembenemend landschap. Hierom is het heerlijk om op een vakantiepark in de buurt van de stad te verblijven. Vanaf het luxe Parc Maasresidence Thorn bent u met de auto snel in de hippe en historische stad Maastricht. Boek nu uw verblijf op ons luxe vakantiepark aan de Maasplassen.

Ontdek meer …

Valkenburg

Het mergelstadje Valkenburg (gemeente Valkenburg aan de geul) ligt in het hart van het beschermde natuurgebied ‘Heuvelland'. Rondom de indrukwekkende kasteelruïne, boven de eeuwenoude gangenstelsels, ligt de charmante, middeleeuwse stadskern vol terrassen en winkeltjes. 

Bekijk

Düsseldorf

Ook over de Nederlandse grens vindt u aantrekkelijke steden die absoluut het bezoeken waard zijn. Bijvoorbeeld Düsseldorf in Duitsland. Vanaf Parc Maasresidence Thorn bent u er in minder dan een uurtje ...

Bekijk

Stevensweert

Het oorspronkelijke dorp Stevensweert ofwel het ‘eiland in de Maas’ werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog in 1633 door de Spanjaarden tot vestingstad omgebouwd. Er werd een aarden vestingwal met zeven bastions en vijf ravelijnen aangelegd. Een gedeelte van Stevensweert heeft een beschermd dorpsgezicht. De vestingwerken zijn nog in het unieke stratenpatroon van het stadje te herkennen. Neem zeker eens een kijkje! … 

Bekijk

Wessem

Vlakbij het park, ten oosten van Thorn, ligt het serene stadje Wessem. Vanaf Parc Maasresidence Thorn fietst u in een paar minuutjes naar het Maasdorpje Wessem. Gelegen aan de Maas in een prachtige landelijke omgeving en met een fraai oud stadscentrum ... 

Bekijk