Magisch Maastricht

veelzijdige stad aan de Maas

Binnen 40 minuten bent u vanaf Parc Maasresidence Thorn in hartje Maastricht, de meest zuidelijk gelegen stad van ons land.  

Maastricht is een bruisende stad vol historie, kunst en cultuur. U verveelt zich er geen moment en er is van alles te zien. Van monumentale panden, gezellige pleinen en hippe designwinkels tot statige kerken, avontuurlijke grotten en de Maas. Verder ontdekt u er historische stadswijken en heel veel horeca gelegenheden waar u culinair kunt genieten. En dan is er vaak ook nog van alles te doen in de stad. Zo worden er regelmatig evenementen georganiseerd. Ga ook eens naar het Vrijthof, het beroemste plein van Nederland. Het is er altijd levendig en u zit er heerlijk met een wijntje of biertje. Ook de omgeving van Maastricht is het ondekken waard. De stad is omringd door wijngaarden, watertjes en groene weides in een heuvelachtig gebied.  
  • Gezellige modestad
  • Hippe wijken
  • Kunst en cultuur
  • Historische binnenstad
  • Bourgondisch genieten

Highlights:

Bonnefantenmuseum

Het Bonnefanten ligt in het architecturaal interessante stadsdeel Céramique. Naast afwisselende exposities vindt u hier een unieke combinatie van oude, moderne en hedendaagse kunst. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht. De met zink beklede koepeltoren van het museum (cupola) en de beroemde Treppenstraße (trapstraat) die naar de tentoonstellingsruimten leidt, zijn de absolute blikvangers.

Kerken en basilieken

Maastricht staat vol met adembenemende kerken en telt zelfs twee basilieken (in de Rooms-Katholieke Kerk is basiliek een eretitel). De Basiliek van Sint Servaas ligt aan het Vrijthof het beroemste plein van Nederland. Aan het Onze Lieve Vrouweplein, ook zo'n gezellig plein, staat de Onze-Lieve-Vrouwenbasiliek. Stap gerust eens binnen! En wat dacht u van de 700 jaar oude Dominicaner Kerk, nu omgetoverd tot Boekhandel Dominicanen. U vindt deze bijzondere winkel vlakbij het Vrijthof.  

Centre Céramique

Het culturele centrum ‘Centre Céramique’ is de plek in Maastricht om meer te weten te komen over het Limburgse en Maastrichtse culturele erfgoed. U vindt hier in de vaste tentoonstelling archeologische vondsten, Maastrichts aardewerk, glas, instrumenten, schoolplaten en Japanse prenten. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen. 

Maastricht Underground

Maastricht underground is de verzamelnaam voor alles wat er te doen en te beleven is in Fort Sint Pieter, Grotten Noord, Grotten Zonneberg en de Kazematten. Alleen onder begeleiding van een gids zijn deze grotten met hun unieke gangenstelsels toegankelijk. Tip! U kunt de grotten ook per step verkennen.

Het Vrijthof 

Wellicht het mooiste plein van Nederland waar het theater, een museum en de mooiste kerken aan grenzen. Dit plein trekt al bezoekers sinds de middeleeuwen toen pelgrims het graf van Sint Servaas bezochten. Tegenwoordig staat het Vrijthof bekend om de heerlijke terrassen en de evenementen die er plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan de concerten van André Rieu en zijn orkest. 

Wyck

Een bezoek aan Maastricht is niet compleet als je niet in Wyck bent geweest. Wyck wordt al enige tijd omschreven als het meest hippe en upcoming stadsdeel van Maastricht. De sfeervolle straatjes, hippe hotels, authentieke winkels en bruisende restaurants kenmerken deze dynamische wijk aan de andere kant van de Maas. 

Jekerkwartier

Het Jekerkwartier ligt verscholen tussen eeuwenoude monumenten en de stadsmuren van de oude binnenstad. Slenter door de straten, onthaast in het stadspark of geniet op één van de vele terrasjes. Als je geluk hebt, treedt er ook nog een jazzband op. 

Shoppen in Maastricht

Maastricht is de modestad bij uitstek. Naast bekende grote modemerken zijn er tal van bijzondere boetieks en authentieke speciaalzaken. Een walhalla voor de shopaholic. En het mooie is... het hele shopping district is wandelend te bereiken.

Ontdek meer …

Valkenburg

Het mergelstadje Valkenburg (gemeente Valkenburg aan de geul) ligt in het hart van het beschermde natuurgebied ‘Heuvelland'. Rondom de indrukwekkende kasteelruïne, boven de eeuwenoude gangenstelsels, ligt de charmante, middeleeuwse stadskern vol terrassen en winkeltjes. 

Bekijk

Düsseldorf

Ook over de Nederlandse grens vindt u aantrekkelijke steden die absoluut het bezoeken waard zijn. Bijvoorbeeld Düsseldorf in Duitsland. Vanaf Parc Maasresidence Thorn bent u er in minder dan een uurtje ...

Bekijk

Stevensweert

Het oorspronkelijke dorp Stevensweert ofwel het ‘eiland in de Maas’ werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog in 1633 door de Spanjaarden tot vestingstad omgebouwd. Er werd een aarden vestingwal met zeven bastions en vijf ravelijnen aangelegd. Een gedeelte van Stevensweert heeft een beschermd dorpsgezicht. De vestingwerken zijn nog in het unieke stratenpatroon van het stadje te herkennen. Neem zeker eens een kijkje! … 

Bekijk

Wessem

Vlakbij het park, ten oosten van Thorn, ligt het serene stadje Wessem. Vanaf Parc Maasresidence Thorn fietst u in een paar minuutjes naar het Maasdorpje Wessem. Gelegen aan de Maas in een prachtige landelijke omgeving en met een fraai oud stadscentrum ... 

Bekijk

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen.

U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Parc Maasresidence Thorn activeren.