Düsseldorf

wereldstad om de hoek

Ook over de Nederlandse grens vindt u aantrekkelijke steden die absoluut het bezoeken waard zijn. Bijvoorbeeld Düsseldorf in Duitsland. Vanaf Parc Maasresidence Thorn bent u er in minder dan een uurtje. U bent niet alleen in een ander land, maar in een compleet andere wereld waar mode, design, kunst, cultuur en architectuur naar een hoger niveau worden getild. Düsseldorf is dan ook een wereldstad; een internationale hotspot die uit alle windstreken toeristen aantrekt.
  • Duitse modestad
  • Culinair genieten
  • Kunst en cultuur
  • Mooie architectuur
  • Bruisende wijken

Düsseldorf Highlights

De populairste en oudste wijk in Düsseldorf is Altstadt. Hier, in het kloppend hart van Düsseldorf, vindt u veel musea, gezellige winkelstraten en uitgaansgelegenheden. 

Carlstadt is een wijk in het zuidelijke deel van het centrum en is na Altstadt de op één na oudste wijk van Düsseldorf. Hier maakt u kennis met belangrijke winkelstraten zoals de wereldberoemde Königsallee, waar u een keur aan exclusieve winkels aantreft.

Medienhafen is het hippe deel van Düsseldorf. Deze nieuwe wijk in Düsseldorf is aangelegd in de oude haven van de stad. Dankzij prachtige hoogstandjes van architectuur is er een aantrekkelijke wijk ontstaan met een wereldse uitstraling en een breed aanbod aan hotels, eetgelegenheden en hippe cocktail bars.

Schadowstrasse is een lange winkelstraat, gelegen in de wijken Stadtmitte en Pempelfort. De straat snijdt door het centrum van Düsseldorf. In deze moderne straat, waar u naar hartenlust kunt shoppen, vindt u warenhuizen, kledingboetieks en heel schoenenwinkels. Vanaf eind november staat er een gezellige kerstmarkt op de Schadowplatz. Dit plein wordt in de zomerperiode ook gebruikt voor andere evenementen. 

Klein Tokio - in Düsseldorf wonen zo’n 7000 Japanners en daarom zijn er veel Japanse winkels in de stad, vooral rond de Immermanstrasse. In dit ‘Klein Tokio’ vindt u niet alleen winkels met Japanse levensmiddelen en boeken, maar ook zaken die kimono’s en Japanse vazen verkopen. Verder is er een Japans cultuurhuis met een Japanse tempel, een fraaie Japanse tuin en een traditioneel huis. 

Bier proeven

De stad telt meerdere stadsbrouwerijen waar bier op traditionele wijze gebrouwen wordt. Het meest geliefd is het zogenaamde Altbier. Dit bier van hoge gisting is bruin van kleur en heeft een kruidige smaak. Er zijn verschillende brouwerijen die hun eigen recept hebben voor het Altbier. Bekende brouwerijen zijn ‘Zum Schlüssel’, ‘Uerige’ en ‘Im Fuchsen’. 

Musea

Düsseldorf telt verschillende musea, van groot tot klein. Eigenlijk zijn ze allemaal de moeite waard, maar onze favorieten zijn:

  • Stadtmuseum Düsseldorf
  • Shifffahrtmuseum
  • Goethe-Museum
  • Kunsthalle van Düsseldorf

Ontdek meer …

Stevensweert

Het oorspronkelijke dorp Stevensweert ofwel het ‘eiland in de Maas’ werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog in 1633 door de Spanjaarden tot vestingstad omgebouwd. Er werd een aarden vestingwal met zeven bastions en vijf ravelijnen aangelegd. Een gedeelte van Stevensweert heeft een beschermd dorpsgezicht. De vestingwerken zijn nog in het unieke stratenpatroon van het stadje te herkennen. Neem zeker eens een kijkje! … 

Bekijk

Wessem

Vlakbij het park, ten oosten van Thorn, ligt het serene stadje Wessem. Vanaf Parc Maasresidence Thorn fietst u in een paar minuutjes naar het Maasdorpje Wessem. Gelegen aan de Maas in een prachtige landelijke omgeving en met een fraai oud stadscentrum ...

Bekijk

Weert

Binnen 20 minuten bent u vanaf het park in de gezellige stad Weert, ook wel ‘de poort van Limburg’ genoemd, omdat het grenst aan Noord-Brabant en België. Tip: neem vanaf het park niet de route over de snelweg, maar neem bijvoorbeeld de route langs de dorpen Baexem en Mildert.

Bekijk

Thorn

Een van de parels van Midden-Limburg is het witte stadje Thorn, gelegen in de gemeente Maasgouw. Als je deze wereld van witte huizen, nostalgische pleinen en lieflijke steegjes van maaskeien binnenstapt voelt het alsof je even in een andere wereld bent beland ...

Bekijk