Veelzijdig Roermond

De winkelstad van Limburg

Op fietsafstand van Thorn ligt de historische stad Roermond. Ooit een Hanzestad, nu een bisdom. Roermond heeft een rijke geschiedenis en is het bezoeken meer dan waard. Met zijn monumentale centrum, charmante winkelstraten, sfeervolle pleinen en de rivier de Roer, die eigenwijs door de stad slingert, is Roermond een levendige stad met een unieke sfeer die al eeuwenlang een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft. Ook het Designer Outlet Roermond trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. 

Kerst in Designer Outlet Roermond is een waar spektakel. Het hele dorp is prachtig aangekleed met kerstverlichting en schitterende versiering. Je vindt overal heerlijke kleine eettentjes en er is zelfs een reuzenrad! Ook kan je op meer dan 200 merken tot wel 70% kerstkorting krijgen!  

  • Op fietsafstand van het park
  • Gezellige oude binnenstad
  • De Maasplassen 
  • Designer Outlet Roermond
  • Bezienswaardigheden
  • Bruisende horeca
  • Een echte kerstsfeer  
  • Kwalitatieve A-merken  
  • Aantrekkelijke kerstaanbiedingen  

Designer Outlet Roermond

In slechts 5 minuten lopen bent u vanuit de binnenstad zo in het Designer Outlet Roermond. Met ruim 8 miljoen bezoekers per jaar is het een van de grootste attracties in Nederland. Met meer dan 185 designerwinkels, ruim 25 restaurants, een grote (halfopen) speeltuin en een gezellige drukke sfeer is het Designer Outlet Roermond een bezoekje meer dan waard!

Shop till you drop

In het centrum van Roermond vindt u de leukste modeboetieks, conceptstores en bekende grote winkelketens in fraaie oude panden. Maar ook wordt u getrakteerd op tal van unieke speciaalzaken met de heerlijkste streekproducten en hippe woonaccessoires. Elke woensdag verandert het Munsterplein in een gezellig marktplein, waar u bij mooi weer op één van de terrasjes even kunt bijkomen van het shoppen.  

Historie

Roermond heeft een rijke historie en dat is terug te vinden in de mooie kerken, gebouwen en musea. Bijzonder is de invloed van de Roermondse architect Pierre Cuypers, die o.a. het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam ontwierp. Deze beroemde architect is dan ook in brons aanwezig op ‘zijn’ Munsterplein. Zijn voormalige woonhuis, annex atelier is met veel smaak omgevormd tot museum ‘het Cuypershuis’. Wandel van het ene monument naar het andere en verwonder u over de oude handelshuizen. Tussendoor strijkt u neer op één van de vele terrasjes die Roermond rijk is. 

MEER INFORMATIE

Bourgondisch genieten

In Roermond geniet u van de bourgondische gastvrijheid. De vele pleinen en terrassen bieden een overvloed aan eetcafés en restaurants. Zin in een hapje of drankje? De Roerkade is een gezellige verzamelplaats van restaurants, cafés en terrassen. Loop vanaf de Roerkade over de Stenen Brug naar het sfeervolle stadsdeel Voorstad St. Jacob. Hier ontdekt u nog veel meer bijzondere eetgelegenheden en verborgen pareltjes.  

Mr. Sammi is dé plek waar u van lunchtime tot latenight kunt genieten van een heerlijke espresso, smoothie of cocktail tot de lekkerste gerechten uit de open keuken. Bij sterrenrestaurant ONE beleeft u een culinair en gastronomisch avontuur op topniveau. Aan de rand van het centrum bevindt zich ook de ECI Cultuurfabriek, het mekka van kunst, cultuur en culinair genieten.

Kunst, cultuur en theater

Limburgers hebben een hart voor cultuur en kunst. En dat kunt u zien en beleven. 
Naast de vele bezienswaardigheden zijn er tal van musea zoals het Cuypershuis en het Historiehuis Roermond. In de ECI Cultuurfabriek zijn onder andere een theaterzaal, poppodium, twee filmzalen en een expositieruimte gevestigd. Nog meer theater vindt u bij Theaterhotel De Oranjerie in hartje centrum Roermond.

Ontdek meer …

Maastricht

Binnen 40 minuten bent u vanaf Parc Maasresidence Thorn in hartje Maastricht, de meest zuidelijk gelegen stad van ons land. Maastricht is een karakteristieke stad vol historie, kunst en cultuur ...

Bekijk

Valkenburg

Het mergelstadje Valkenburg (gemeente Valkenburg aan de geul) ligt in het hart van het beschermde natuurgebied ‘Heuvelland'. Rondom de indrukwekkende kasteelruïne, boven de eeuwenoude gangenstelsels, ligt de charmante, middeleeuwse stadskern vol terrassen en winkeltjes. 

Bekijk

Düsseldorf

Ook over de Nederlandse grens vindt u aantrekkelijke steden die absoluut het bezoeken waard zijn. Bijvoorbeeld Düsseldorf in Duitsland. Vanaf Parc Maasresidence Thorn bent u er in minder dan een uurtje ...

Bekijk

Stevensweert

Het oorspronkelijke dorp Stevensweert ofwel het ‘eiland in de Maas’ werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog in 1633 door de Spanjaarden tot vestingstad omgebouwd. Er werd een aarden vestingwal met zeven bastions en vijf ravelijnen aangelegd. Een gedeelte van Stevensweert heeft een beschermd dorpsgezicht. De vestingwerken zijn nog in het unieke stratenpatroon van het stadje te herkennen. Neem zeker eens een kijkje! ... 

Bekijk

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen.

U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Parc Maasresidence Thorn activeren.