Ik heb vrij… en nu?!

De paasvakantie: het is niet écht een vakantie, maar toch krijg je een paar dagen vrij. Ook zijn er niet superveel regels aan verbonden, zoals bij kerst. Iedereen mag Pasen zelf een beetje invullen. Sommige families hebben een pretpakket aan tradities klaarstaan, en anderen zien het feest komen en gaan. Dan blijft er nog een grote groep mensen over die wel graag Pasen willen vieren, maar eigenlijk niet zo goed weten hoe. Ga je erop uit? Ga je met zijn allen eieren zoeken? Moet je je aan een uitgebreid paasontbijt wagen? Zoveel opties en zo weinig richtlijnen!

Ik heb vrij… en nu?!

Parc Maasresidence Thorn komt dit jaar op voor de twijfelende paasavonturier. Wij vinden het namelijk ook soms lastig. Het is een tijd waar iedereen wat leuks wil ondernemen, maar tegelijkertijd moet het ook knus en intiem met de familie zijn. Het is een lastig evenwicht.

De Parc Maasresidence Thorn oplossing? Een beetje van alles!

Als eerste hebben wij ons gericht op de klassiekers. Dat zijn namelijk knutselen, verven en zoeken.

Knutselen

Om een of andere reden gaan Pasen en knutselen heel goed samen. Er worden dingen gemaakt die óf dezelfde dag nog in de vuilnisbak terechtkomen, óf een heel leven meegaan. Zo gebruikt een collega van ons nog steeds de “paasvaas” die zijn moeder een keer op school heeft gemaakt. Happy Benny, onze allerliefste mascotte, organiseert op 07, 08, en 09 april tussen 10:00 en 11:00 uur ’s ochtends een knutselworkshop voor kinderen. Misschien… héél misschien maakt jouw kind wel hét nieuwe paasornament dat nog jarenlang elke keer met Pasen uit de kast getoverd wordt.

Verven

Paaseieren verven hoort nou eenmaal bij Pasen. Het liefst staat de hele tafel vol met verf, glitter, stickers en lintjes, zodat je de gekste eieren kan maken. Uiteraard moeten er een aantal traditionele eieren tussen zitten, maar laat ook je fantasie de vrije loop. Maak bijvoorbeeld een zelfportret, of kleed je ei aan in pak! Tussen 13:00 en 14:00 op 9 april kan iedereen komen eieren verven. Wij verwachten wel wat meesterwerkjes!

Zoeken

Tja… nadat dat zelfportret geheid mislukt, wil je je eitje natuurlijk het liefst gewoon verstoppen. Nou dat kan! Uiteraard wordt er ook een eierenjacht georganiseerd. Overal op het resort worden eieren verstopt en iedereen mag gaan zoeken. Vind jij ze allemaal of kies je toch op een gegeven moment eieren voor je geld? En wees maar gerust, het zijn allemaal chocolade eieren, dus je mooie zelfportret gaat gewoon met je mee naar huis. De eierenjacht vindt op 07 april plaats tussen 13:00 en 14:00.

Naast de bekende paastradities, hebben wij ook een eigen twist aan de feestdagen gegeven. Pasen lijkt ons bij uitstek een perfect moment om te dansen. Happy Benny heeft nog wel een paar dansmoves in zijn mars en als hij eenmaal begint, dan is hij moeilijk te stoppen. Dans met hem mee tijdens de minidisco’s op 7, 8 en 9 april. Verder leek Pasen ons een geschikt moment on te gaan jeu de boulen, want zeg nou zelf, een jeu de boule bal is eigenlijk gewoon een metalen paasei zonder bovenkant.

Aangezien Pasen al zo een ambigu feest is, hebben wij ook bedacht om een speciale paasquiz en paasspelshow te organiseren. Misschien krijg je hierbij nog wel wat tips mee voor de volgende paasvakantie!

Pasen is, zoals eerder aangegeven, echter ook een tijd voor intimiteit en familie. In onze drukke levens krijgen we niet vaak de kans om echt even onder elkaar te zijn. Vergeet dus vooral niet je eigen plan te trekken als je op het resort bent. Ga bijvoorbeeld uitgebreid brunchen bij restaurant Humphrey’s Thorn of ga lekker barbecueën in een Premium Outdoor villa. Maak een paaswandeling lands de Maasplassen of bezoek op 10 april de paasmarkt in Panningen. Kruip ’s avonds knus tegen elkaar aan met wat sushi en kijk jullie go-to-movie nog eens.

Kortom, je mag zelf helemaal bepalen hoe je Pasen viert. Parc Maasresidence Thorn heeft een aantal ideeën, maar Pasen blijft van jou. Hopelijk kunnen we je echter wel inspireren om wat nieuwe paastradities aan te maken!