Zomerdroom

Ik sta hier stampend met mijn voeten, rillend van de kou in mijn handen te blazen. De ochtendvorst schittert op het gras en er waait een eindeloze grauwe massa boven mij langs. Ik ben bezig met mijn dagelijkse wandeling rondom de Maasplassen. Je weet wel, die wandeling die je zogenaamd maakt voor je fysieke en mentale gezondheid. Nou, veel beter voel ik me eerlijk gezegd niet.

Zomerdroom

De winter is heerlijk, echt waar, maar ik zou er niet wakker van liggen als het maar twee weken duurde. Héél eventjes die kou, die blozende wangen, die mok warme chocolademelk die des te lekkerder smaakt, dat gevoel van een warm bedje op een kille ochtend… dat is prima; maar drie maanden is toch écht wel een beetje overdreven. Doe mij maar weer een t-shirtje, een zwembroekie en teenslippers. Doe mij maar een koud biertje op een warm strand en een korte wandeling op een lange zomeravond. Ik kan niet wachten totdat die hete bol weer hoog in een strakblauwe hemel hangt en ik uitgestrekt op mijn strandstoel kan liggen.

Heerlijk. Lekker dagdromen over zomer in Limburg. Wat ga jij doen als het weer warm is? Wat zijn de dingen die je het meeste mist? Waar zou je heengaan? Ga je actief op pad of blijf je ergens stilletjes zitten, genietend van het zonnetje?

Dit is wat ik zou doen:

Ontbijtje buiten… omdat het kan!

Eerst slaap ik lekker uit. Mijn interne wekker wacht totdat die zon hoog in de Limburgse lucht is geklommen voordat ik überhaupt uit bed stap. Dan zet ik de oven (voor de broodjes) en de koffiemachine alvast aan en spring snel onder een verkoelende douche. Met een frisse kop bak ik een eitje, schenk ik een glas jus in, loop ik mijn Premium Island villa uit en zet ik alles op de buitentafel neer. Daar, in de warme schaduw van het overdekte terras, neem ik gerust de tijd om van mijn ontbijtje te genieten. Ik sluit af met een boterhammetje pindakaas en sambal (iemand anders die dat stiekem super lekker vind?) om de hitte alvast volledig te omarmen. Daarna, laat ik de afwas nog eventjes staan terwijl ik op mijn rug in het gras val. Wakker worden was uitputtend, dus eventjes bijkomen mag zeker!

Zon, water, plankje

Ik trek mijn zwembroek aan en smeer een dikke laag zonnebrand op mijn gezicht en bovenlichaam. Insmeren is namelijk belangrijk als je gaat SUP’en. Jaaaa SUP’en. Ik ben ook helemaal aan boord met deze geweldige zomerrage. Heerlijk op een plankje staan terwijl je langzaam in het zonnetje geniet van het landschap. Ik flaneer op mijn flipflops over de Blauwe Brug richting MRT Beach en klop aan bij SUP Bike Tours. Voordat ik het weet dobber ik met een SUP-board rond op de Maasplassen. Ik roei op mijn dooie gemak richting de oever en sta even stil bij de wilde paarden en Galloway kooien, die mij met hun grote ogen aankijken alsof ik een buitenaards wezen ben. De inheemse rust die ik hier ervaar is nergens mee te vergelijken. Ik paddel nog een stukje door totdat ik mijn eigen Premium Island Villa zie. Zo, dat is wel ver genoeg. Ik ga langzaam terug richting het strand en plons nog een keertje in het water.

Stranddag in Limburg… ja hoor dat kan

Je gelooft het niet, maar het is alweer tijd om uit te rusten. Tja, tijdens de zomervakantie in Limburg moet je het er ook wel een beetje van nemen, dus ik huur lekker een luie strandstoel. Voordat ik de komende uren langzaam aan de stoel vastroest bestel ik nog even een lekker frisdrankje en een vers gebakje bij beach bar Naut. Ziezo, zonnebril op, boekje erbij èèèn chillen. Om de zoveel tijd leg ik mijn boek neer, sta ik op, rek me uit en neem een plons in het water om wat af te koelen. Vervolgens slenter ik weer terug naar mijn stoel om door te zonnen. Geloof mij, dit kan ik uren volhouden. In de verte klooien een stel kinderen in het zand en wordt er een potje volleybal gespeeld. Mijn ogen worden wat zwaarder en ik laat mijn boek uit mijn handen glippen. Heel eventjes dutten.

Nog meer water? Vooruit dan maar

Oke, genoeg buiten op het strand geluierd. Tijd om binnen te luieren. Ik loop weer terug de Blauwe Brug over en geniet heel eventjes van het uitzicht voordat ik mij richting de MRT Pool begeef. Eerst moet ik weer wakker worden door van de glijbaan af te roetsjen. Ik ben misschien wel volwassen, maar als ik een lange glijbaan zie is er no way dat ik er niet minstens één keer vanaf glij. Daarna leg ik mijn handdoek over een van de strandstoelen en begeef me richting het bubbelbad. Ik rek me lang uit, sluit mijn ogen en luister naar het bubbelen van het water. Ik dut bijna weer weg maar schiet dan ineens omhoog. Waarom lig ik in dit bubbelbad als ik ook gewoon in mijn Premium Island villa van het bubbelbad kan genieten?

Spa-dag in eigen huis

Ik droog me snel af en stuiter vol enthousiasme richting mijn villa aan de Maasplassen. Het zonnetje schijnt fel, maar toch heb ik zin in nog een beetje extra hitte. Ik leg een Colaatje koud en stap mijn privésauna in. Ik loop tegen een muur van hitte aan en moet even een paar keer de zware, eucalyptushouten lucht inademen om te acclimatiseren, maar dan is het een en al genieten. Om het kwartier laat ik mijn warme holletje achter voor een slok ijzige Cola op het terras met een koude doek in mijn nek. Al stomend kijk ik uit over de rustige maasplassen en ik voel me eventjes helemaal op mijn gemak. Na dit ritueel een paar keer te hebben herhaald, ruil ik de sauna in voor het bubbelbad. Ik blijf zitten totdat ik er uitzie als een rozijn; en dan nog ietsje langer. Heerlijk!

Bourgondisch tafelen

Als afsluiter voor deze extreem moeizame dag besluit ik een hapje te gaan eten bij restaurant Humphrey’s Thorn. Ik neem lekker plaats op een van de terrastafeltjes en bestel een ijskoud Belgisch blond biertje. Ach, die beach bod gaat hem toch niet meer worden dus doe er ook maar een portie bitterballen bij! Daar zit ik dan, uitkijkend op de Maasplassen terwijl de zomerse zon in een felle explosie van rood, oranje en geel met de boomtoppen botst. Het zacht-deinende water schittert in als een verbrijzelde discobal en de bootjes in de MRT Harbor dobberen rustig op en neer. Ik bestel een bourgondisch driegangenmenu met allerlei zomerse smaken en genie-

Plons!

Ik stap in een plas ijzig koud water en schrik wakker uit mijn droom. Er is een kille motregen aan komen waaien en langzaam raken mijn jas en sjaal doorweekt. Ik voel de kou in mijn botten en moet een paar keer op en neer springen om weer wat bloed naar mijn natte tenen te krijgen. Jakkes. Tijd om snel weer terug te gaan. Ik draai mij om en begin te lopen, maar om de zoveel tijd sluit ik héél eventjes mijn ogen en denk ik aan die zonnige dag bij Parc Maasresidence Thorn. Met opgetrokken kraag en handen diep in mijn zakken blijf ik doorstomen, maar mijn hoofd zit vol met zomerdromen.

Ben jij ook een zomerdromer? Laat de kou even achter en boek alvast voor de zomervakantie! Profiteer van onze early bird aanbiedingen op onze zonnige appartementen en villa’s aan de maasplassen.