Vakantie met mijn zusje

Wakker worden in mijn tent bed, flappen omhoog en ik ren naar beneden. Terug naar boven rennen. Zusje wekken. Terug naar beneden. Boterham met kaas, boterham met chocopasta, glaasje melk en snel naar buiten om met de andere kinderen te spelen in de speeltuin. O nee, eerst weer naar boven om mijn tanden te poetsen. Vandaag ben ik Jack de Piraat.

Vakantie met mijn zusje

In de speeltuin klim ik in de hoogste masten, klauter ik over het dek en glij ik zo vanaf het schip de zee in, want Jack de Piraat is voor niemand bang! De andere kinderen zijn mijn medepiraten en mijn zusje is Kapitein Bloemenjurk. We worden geroepen. We moeten alweer ergens heen. Het wordt vast stom, want ik wil hier gewoon blijven spelen.

Papa en mama willen niet zeggen waar we heen rijden dus mijn zusje en ik spelen dan maar ons schreeuwspelletje. Papa en mamma zeggen dat we stil moeten zijn. Ze snappen het schreeuw spel niet. “Kijk, daar zijn we!”. Ik kijk uit het raam en moet spontaan joelen. Toverland! Ik heb al drie dagen lopen zeuren over Toverland, en nu zijn we er! Als eerste wil ik in de Fēnix, en daarna in de Troy, en daarna in de Scorpios, en daarna weer in de Fēnix en daarna met mijn zusje naar Merlin’s Quest, en dan misschien nog een keertje in de Fēnix.

Ik ben moe en een beetje duizelig, maar ik mag met mijn suikerspin terug in de auto zolang ik niet aan de ramen zit. We zijn te moe om het schreeuwspelletje te spelen, dus ik kijk stilletjes uit het raam naar het water. Ik doe alsof er een poppetje met onze auto mee rent maar papa zei dat ik moest stoppen omdat ik het raam vies maakte met mijn plakvingers. Zo erg plakken ze helemaal niet. We zijn thuis en we mogen weer eten bij Humphrey’s Thorn! Soep en pizza en ijs. Ik kon het ijs niet meer op dus dat heeft mama opgegeten. We gaan weer terug naar de Kids Special villa en mama stopt ons toe. Ik vertel haar dat ik nu wel zin in ijs heb maar mama zegt dat het te laat is. Ze vertelt nog een verhaaltje over pratende bomen en dansende gnomen bij Toverland en dan gaat het licht uit.

Wakker worden in mijn tent bed, flappen omhoog en ik ren naar beneden. Terug naar boven rennen. Zusje wekken. Terug naar beneden. Boterham met kaas, boterham met chocopasta, glaasje melk en snel naar buiten om met de andere kinderen te spelen in de speeltuin. O nee, eerst weer naar boven om mijn tanden te poetsen. Vandaag gaat mama winkelen in Roermond maar mijn zusje in ik gaan niet mee. Dat is wel oké. Ik heb genoeg kleren en papa neemt ons mee om Happy Benny te zien! Happy Benny is de grote, vriendelijke hond die rondloopt in het resort. Ik heb hem al drie keer geknuffeld en mijn zusje heeft zelfs al zijn handtekening! Vandaag heeft hij een supercool spel bedacht. We gaan een glijbanenrace doen! Ik race tegen de andere kinderen en ben derde geworden! De eerste en tweede plek speelde vast vals. Nu is het tijd voor een superlange knikkerbaan. Hij is zoooo lang! Langer dan dat ik lang ben. Mijn zusje schopt hem per ongeluk omver en de andere kinderen zijn boos op haar, maar ik zeg dat ze moeten stoppen en geef haar een knuffel. De grote mensen hebben de baan ondertussen alweer gemaakt. Mijn groene knikker ging supersnel maar nu is het tijd om te dansen in de minidisco. Ik was eerst een beetje bang om met de anderen te dansen maar Happy Benny heeft mij wat coole moves geleerd.

’s Avonds eten we bij het pannenkoekenrestaurant in Thorn. Dat komt mooi uit want ik hou heel erg van pannenkoeken. Vooral pannenkoeken met chocopasta, dus die heb ik genomen. Mama ziet er heel mooi uit in haar nieuwe kleren. Mijn zusje vindt mama’s bloemenjurk supermooi. Helaas zitten er nu wel chocopasta vlekken op. We gaan weer terug naar Parc Maasresidence Thorn. Ik ben moe en zit vol met pannenkoek. Nog een grappig verhaal over chocopasta monsters en dan slapen.

Wakker worden in mijn tent bed, flappen omhoog en ik ren naar beneden. Terug naar boven rennen. Zusje wekken. Terug naar beneden. Boterham met kaas, boterham met chocopasta, glaasje melk en snel naar buiten om met de andere kinderen te spelen in de speeltuin. O nee, eerst weer naar boven om mijn tanden te poetsen. Terug naar beneden. Terug naar boven. Zwembroek, bandjes, en brilletje pakken. We gaan naar de MRT Pool! De kinderen van de buren, Piraat John en Lies gaan ook mee. Ik wil vandaag heel graag van de grote glijbaan af. Vorige keer durfde ik niet, maar nu gaat papa mee. Het is heel hoog en boven ben ik toch nog even bang. Plons! Dat was superleuk en helemaal niet zo eng! Nog een keer en nog een keer en daarna nog een keer met John de Piraat. Dan heel eventjes in het bubbelbad. Veel te warm. Dan maar bij mijn zusje in het kinderbad. Nog even piraatje spelen? Ons schip is vergaan en nu moeten we naar een onbewoond eiland zwemmen. Gelukkig staan papa en mama daar klaar met ijsjes.

John en Lies Piraat mogen met ons mee bowlen. We gaan naar de baan boven het restaurant. Ik vind de bowlingbal superzwaar maar Jack Piraat moet John Piraat laten zien hoe sterk hij is. Ik heb de kegels geraakt, zonder de hekjes te gebruiken! Mijn zusje gebruikt het olifantenglijbaantje en de hekjes, maar zij is ook nog jonger en slapper dan ik ben. Nu moeten we dag zeggen tegen John en Lies Piraat. Ik heb ze nog wel het schreeuwspelletje geleerd voordat we vertrokken, zodat zei het weer aan hun ouders kunnen leren.

Thuis heeft mama onze favoriete maaltijd gemaakt. Spaghetti met spinazie en komkommersla! Daarna mogen we nog eventjes in de speelhoek spelen voordat we naar bed gaan. Mijn zusje en ik maken een tekening van het zwembad. Papa en mama vinden het heel mooi. Snap ik wel want wij kunnen heel goed tekenen.

Naar bed toe. Nog een verhaaltje over de eenzame haai die verdwaald is in het zwembad en dan slapen. Ogen dicht. Ik zie Happy Benny en de Fēnix, het piratenschip en de knikkerbaan, de speelhoek en de glijbaan. Overmorgen weer school. Stom. Maar morgen nog één keertje de trap op en af als Jack de Piraat.