Kinderen zijn…

Oke, laten we eens eerlijk met elkaar zijn. Zomervakantie aan de Maasplassen met de kinderen… superleuk natuurlijk! Lekker met ze klooien op het park, op zoek gaan naar spannende activiteiten, spelletjes spelen op het terras, en dan uiteindelijk hun uitgeputte koppies in bed stoppen… het zijn natuurlijk engeltjes.

Kinderen zijn…

Maar jeetjemina wat kunnen die engeltjes soms vermoeiend zijn!

Op zomervakantie zijn het balletjes onuitputbare energie. Dat, in combinatie met een nieuwe omgeving waar allerlei leuke nieuwe prikkels te vinden zijn, kan leiden tot een kernontploffing aan kopzorgen en verontrusting. Er wordt geschreeuwd, gelachen, geklommen, gehangen, gedanst, gespeeld, geduwd, getrokken en uit eindelijk gaat er altijd wel eentje huilen. Je houdt enorm van ze en je bent blij dat ze mee zijn, maar op een gegeven moment is de koek op. Het is ook jouw vakantie!

Op kantoor bij Parc Maasresidence Thorn in Limburg hebben wij best wel wat ouders rondlopen, en we zijn het er allemaal over eens: we houden godsveel van die kotertjes, maar op een gegeven moment wil je zelf ook dat luxe, rustige vakantiegevoel kunnen omarmen. Daarom hebben wij een aantal tips verzameld om ook jou je welverdiende rust en plezier te gunnen:

Oost west, thuis niet gestrest

Je brengt toch wel een groot deel van je zomervakantie op Parc Maasresidence Thorn door in je vakantievilla of appartement, dus onze allergrootste aanrader is om er eentje te boeken waar de kinderen ongestoord en zonder continu toezicht kunnen genieten. Onze Kids Special villa is hier ideaal voor. De hele tuin van deze vakantievilla is omheind en heeft directe toegang tot een ingesloten speeltuin die wordt gedeeld met de andere Kids Special villa’s. Zo kan jij lekker relaxen op de bank of op het grote terras terwijl de kinderen eindeloos in het rond klauteren en vakantievriendjes maken.

Zet ze in het water en tot later

Als je kinderen al wat ouder zijn, dan kan je ze prima achterlaten bij onze gloednieuwe MRT Pool aan de Maasplassen. Met een glijbaan, een groot bad en een whirlpool, kunnen ze hier urenlang in het rond spetteren. Mochten je kinderen wat jonger zijn, dan kan je natuurlijk ook meegaan en op je luie strandstoel de Linda of Quest verslinden terwijl ze in het speciale kinderbad poedelen. Uiteraard kan je zelf met dit warme, zomerse weer ook even een verfrissende plons nemen in het heerlijke zwembad van ons resort.

Alles in de hand bij het strand

MRT Beach aan de Maasplassen in Limburg is bij uitstek geschikt voor een dagje met de kinderen. Zie je het al voor je? Eerst gezellig samen een SUP board huren en de Maasplassen ontdekken. Misschien neem je zelfs een picknick mee! Daarna, als je toe bent aan wat rust, stuur je de kinderen erop uit om te zwemmen, E-Foilen of volleyballen terwijl je zelf op een strandstoel van een verfrissend drankje geniet. Bij MRT Beach ben je gezellig samen, maar kan toch ieder ook zijn eigen ding doen.

Maak het bond met de hond

Ga een dagje shoppen in Roermond, golfen in Hunsel, terrasjes pakken in Maastricht of lekker sloepvaren met je partner op de Maasplassen. Bij Parc Maasresidence Thorn in Limburg kan dit zonder je zorgen te maken over de kinderen. Tijdens de zomervakantie hebben wij bij Parc Maasresidence Thorn namelijk volle bak kinderanimatie met onze favoriete hond, Happy Benny! Hij vult met gemak een middag met speurtochten, spelletjes, workshops, minidisco’s en meer. Als bonus ga je ook nog eens van Limburg naar huis met een supermooi macaroni kunstwerk!

Losgaan op de bowlingbaan

De centraal gelegen bowlingbaan van Parc Maasresidence Thorn houdt de hele familie urenlang lekker bezig. Reserveer de baan van tevoren en daag je kinderen en partner uit tot een potje. Er zijn ook barricades en speciale bowlingbal glijbanen aanwezig om de kinderen nog een kans te geven tegen de oudertjes. Maar, als je toch de vloer met ze veegt, dan kan je ze altijd nog troosten met een heerlijk soft ijsje van Humphrey’s Café & Take Away. Of nog luxer, je bestelt gewoon aan de bowlingbaan!

Fietsverhuur, pannenkoekenschuur

Vanaf ons resort aan de Maasplassen kan je tijdens je zomervakantie zowat elke richting op fietsen en een leuke route vinden. Onze aanrader? Een rondje om de prachtige meren. Huur met de kiddo’s een fiets (met kinderzitje), e-bike, tandem, of e-chopper en zak naar het zuiden af. Volg “De Mooie Maasroute” België in totdat je bij een pittoresk pondje komt. Steek de revier over en fiets dan via de andere kant van de Maas, via charmante dorpjes, oude molentjes en grazende koeien terug naar het resort. Daarna hebben zowel jij als de kinderen een lekkere pannenkoek verdient bij De Pannenkoekenbakker in Thorn!

Ziezo, dat zijn onze tips voor een zomervakantie in Limburg waar iedereen, inclusief jijzelf, van kan genieten. Natuurlijk zijn er buiten het resort om nog veel meer activiteiten om te ontdekken, zoals pretparken, grote speeltuinen, kindermusea, en spannende natuurexcursies. Je kan je vakantiedagen bij de Maasplassen helemaal vol plannen met eindeloos veel gezellige activiteiten. Weet echter dat je altijd terug kan vallen op Parc Maasresidence Thorn als het je allemaal even teveel wordt. Gun jezelf de rust. Gun jezelf een zomervakantie.