Uit je holletje komen

De lente! De lente komt er weer aan! De eerste knoppen zitten aan de bomen, het zonnetje schijnt weer wat feller, en de konijntjes kruipen langzaam uit hun holletje.

Eigenlijk zijn er best wel veel dieren die tijdens de lente uit hun holletje kruipen. Veel zoogdieren verzamelen een flinke portie eten om de hele winter in een warm holletje te kunnen blijven slapen. Het is dan ook niet vreemd dat ze daarna even wat tijd nodig hebben zich aan te passen aan de lente.

Eigenlijk zijn mensen net zo. We houden dan wel geen winterslaap, maar alsnog moeten wij ook even wennen aan een verandering in het weer. Wanneer gaat de verwarming uit? Moet je nog handschoenen dragen op de fiets? Moet je aan je zomerlichaam gaan denken? Jaaa, wij mensen hebben ook tijd nodig om uit ons spreekwoordelijke holletje te komen.

Uit je holletje komen

Bij Parc Maasresidence Thorn bestaat deze overgangsperiode ook. Het zonnetje schijnt maar het water is nog veel te koud om in te zwemmen. Je kan al lekker in de zon liggen met een goed boek, maar niet in je zwembroek of bikini. Maar wat kan dan wel en niet? We hebben het even op een rijtje gezet:

Het eerste terrasje pakken

Altijd spannend! Is het warm genoeg? Gaat het regenen? Moet je een trui mee? Het terras bij Humphrey’s Thorn leent zich perfect als eerste lenteterrasje. Met tafels van allerlei verschillende grootten, een uitgebreid bourgondisch menu en uitzicht op de Maasplassen, kan iedereen op het grote houten terras terecht. Er is zelfs terrasverwarming voor het geval het toch een beetje fris wordt. En als het nou echt te koud wordt, dan is er binnen ook altijd nog plek!

Wandelen? Ja! Doen!

De bloemetjes springen uit hun knop, jonge bladeren ontloken en de Schotse Hooglanders loeien zachtjes in de verte. De natuur rondom Parc Maasresidence Thorn bloeit helemaal op tijdens de lente. Als je besluit om uit je holletje te komen voor een wandeling, dan kom je ongetwijfeld een egeltje met precies hetzelfde plan tegen. De receptie kan je helpen met het uitstippelen van een mooie route.

Brr! Water!

Tenzij je Wim Hof bent, gaat een partijtje plonsen in de Grote Hegge hem toch echt niet worden. Echter ligt Parc Maasresidence Thorn aan de Maasplassen, en dat betekent dat er nog veel meer mogelijkheden zijn als het op water neerkomt. Zo kan je vanaf April alweer een sloepje huren om de Maasplassen mee af te varen. Of je kan op een afstandje van het water genieten door met een huurfiets of e-bike langs de prachtige rivieren en meren te fietsen. Lijkt dat je allemaal veel te koud en inspannend? Dobber dan gewoon lekker rond in ons verwarmde binnenzwembad!

Een stralend tuintje

De gazonnetjes van onze villa’s beginnen langzaam hun mooie groene kleur weer terug te krijgen. Maar wat kan je met dit weer buiten in de tuin doen? Nou, eigenlijk alles! Bij een Premium Outdoor villa, bijvoorbeeld, kan je alvast je barbecue vaardigheden voor de zomer op de proef stellen door te oefenen op de Kamado Joe keramische barbecues. Je kan in elke tuin ook prima een potje voetballen of gewoon languit in het gras liggen en van de zon genieten. Zelfs als het gaat regenen is er geen reden tot paniek. Elke villa heeft namelijk een overdekt terras!

De zon opzoeken

De lentezon schijnt natuurlijk overal, maar op sommige plekjes schijnt hij toch wat feller. Zo zijn er in de omgeving een aantal schitterende plekken die tijdens de lente echt het bezoeken waard zijn. De witte huisjes van Thorn steken bijvoorbeeld fel af tegen de prachtige gekleurde bloemen, bloesem en het verse groene gras. Maar ook Roermond staat in het zonnetje, met allerlei nieuwe lenteaanbiedingen bij Designer Outlet Roermond en de vele leuke cafés, bars en activiteiten bij Area X.

Ontwenningsverschijnselen

Het kan soms lastig en eng zijn om je holletje te verlaten. Het kan zomaar gebeuren dat je van het zonnetje toch weer terug naar het holletje wil. Mocht je dit soort ontwenningsverschijnselen ervaren, dan kan je altijd nog naar Maastricht of Valkenburg. Daar hebben ze namelijk heel veel holletjes die het ontdekken waard zijn. Je kan er per fiets of per voet spannende tochten maken door grote grottenstelsels!

Oftewel…

Het is altijd eventjes wennen in de lente. Het liefst trek je je korte broek of rok weer aan en zit je de hele dag buiten. Maar wij weten allemaal dat dat, zeker in Nederland, niet altijd kan. Het weer is wisselvallig en de temperatuur gaat alle kanten op. Ja kan je er dan ook nooit helemaal op voorbereiden, maar Parc Maasresidence Thorn doet zijn best om voor elke gelegenheid een mooie activiteit klaar te hebben staan.

Het is nu nog koud. Denk er nog even rustig over na in je holletje. Maar mocht je je toch naar buiten wagen, dan staan wij voor je klaar.