Opening MRT Beach: Wat voor een strandganger ben jij?

Ik heb nooit begrepen hoe mensen kunnen zeggen dat ze niet van het strand houden. Nu MRT Beach binnenkort weer opengaat, dwaalt die gedachte om de zoveel tijd door mijn hoofd. Hoe kan je geen strandpersoon zijn? Ja, misschien hou je niet van al dat zand, of dat je je moet insmeren met zonnebrand, maar dan heb je het echt over “het strand”. Het strand is niet alleen het zand; er is meer aan de hand. Het strand is lekker water, een beach club, spannende activiteiten, natuur, wandelen, lekker eten, chillen, sporten, zandkastelen bouwen, noem maar op. Zijn er nou echt mensen die geen een van die dingen leuk vinden? Ik geloof er niks van.

Opening MRT Beach: Wat voor een strandganger ben jij?

Ja, er zijn vast dingen die je meer of minder trekken. Iedereen heeft zo zijn eigen interesses en iedereen komt op zijn eigen manier tot rust, dus daarom leek het mij leuk om deze blog toe te wijden aan het uitdenken van verschillende strandpersonages. Hopelijk vind jij, de lezer, jezelf in een van de vier personages terug zodat ik daarmee kan bewijzen dat het strand bij iedereen past! En, als bonus weet je gelijk hoe je je eerste stranddag op MRT Beach aan de Maasplassen moet invullen!

Personage 1: Strandstoel-SUP-Smoothie

Ik begin gewoon meteen met mijn “spirit animal”. Deze strandganger heeft van relaxen een kunstvorm gemaakt. Als het zonnetje hoog in de lucht staat, komt Personage 1 langzaam vanuit zijn villa op Parc Maasresidence Thorn aanslenteren, boekie en handoekie onder de arm, zonnebril op zijn slaperige koppie. Wakker worden was moeizaam, dus Personage 1 huurt gelijk een luie strandstoel om in bij te komen. Dit is voor de rest van de dag zijn thuisbasis. Lezen, luieren, tukken en sukkelen; of misschien toch even SUP’en? Vooruit dan maar. Lekker op je dooie gemak op het water dobberen en een beetje natuur kijken… dat kan er zeker wel bij. Gelukkig ligt SUP Bike Tours slechts enkele flip-flop’s van zijn stoeltje verwijdert. Na een rondje langs de stille bossen, de slapende weide, en de grazende koetjes te hebben gemaakt, is het tijd voor Personage 1 om zijn stoel weer op te zoeken. Gelukkig komt hij onderweg nog langs beach bar Naut. voor een verse, zelfgemaakt smoothie. Ziezo, gelijk wat vitamientjes met een rietje.

Personage 2: E-foil-Volleyball-Cola

Personage 2 is in alle opzichten het tegenovergestelde van Personage 1. Strand = actie en genieten! Er is geen haar op haar hoofd die eraan denkt om de eerste warme dag op MRT Beach aan zich voorbij te laten gaan. Ze heeft lekker ontbeten bij restaurant Humphrey’s Thorn en bereid zich nu voor op die super spannende E-foil van E-Flow. Het is even plonsen en opstaan, maar na een paar pogingen zoeft ze als een meeuw vlak boven het water. Het gevoel van vrijheid is onvergelijkbaar; maar van zweven komt zweten. Tijd om even bij te komen met een ijskoud glas cola bij beach bar Naut. Ach, doe die koek er ook maar bij, het tenslotte vakantie! Tijdens haar korte intermezzo kijkt Personage 2 naar een stel jongeren dat lekker staat te volleyballen. Mag ze meedoen? Ja natuurlijk! Nog een paar goed gemikte spikes over het net en dan is alle energie écht op. Nog even afkoelen in het water en weer terug naar haar luxe appartement aan de Maasplassen.

Personage 3: Wandeling-Picknick-Koffie

Personage 3 heeft in haar wederhelft zichzelf helemaal gevonden. Ik wil het woord “ANWB-stelletje” niet gebruiken, maar het gaat hard die kant op, en dat is toch helemaal niet erg?! Na ’s ochtends eerst te hebben genoten van een ontbijtje op eigen terras, wandelen Personage 3 en haar partner langs de MRT Marina, over de blauwe ophaalbrug richting MRT Beach. Personage 3 is slim geweest. Ze heeft de dag van tevoren namelijk een picknick bij beach bar Naut. aangevraagd. Die staat nu voor hen klaar. Hand in hand trekken ze de weelderige natuur rondom de Maasplassen in. Lekker naar vogeltjes luisteren, koetjes aaien, en van elkaars gezelschap genieten. Ze wagen zich zelfs eventjes de Belgische grens over, maar toch wordt er uiteindelijk besloten om op het strand te picknicken. Het kleedje dat de avond van tevoren al was ingepakt wordt keurig neergelegd en de wandelschoenen gaan even uit. Ziezo, nu lekker met de tenen in het zand genieten van een vers belegd broodje. Daarna nog even afsluiten met een schuimende cappuccino.

Personage 4: Bouwen – Zwemmen- Sappie

Personage 4 was al veel te vroeg op, maar dat is oké. De kleine etters willen dolgraag naar het strand en hun enthousiasme is aanstekelijk. Het duurt even om alle tandjes gepoetst te krijgen, alle billetjes in zwembroeken te proppen en alle schepjes en emmertjes bij elkaar te rapen, maar daarna is het een en al pret. Als een soort hondenuitlater probeert Personage 4 de kinderen buiten bij elkaar te houden maar het is hopeloos. Hij ziet ze wel op het strand. Al puffend komt hij op MRT Beach aan en ziet dat de bouwput al is opgericht. Twee van de koters staan met man en macht een kuil te graven terwijl de jongste op de berg zand ernaast een toren aan het bouwen is. Personage 4 pakt een emmertje en gaat gelijk aan de slag om het torentje om te toveren tot een kasteel terwijl ze ondertussen bekogeld worden met zand uit het verassend diepe gat. De jongste vindt het wel mooi geweest en besluit om de structurele integriteit van de toren met zijn billen te testen. Einde toren. Het zand zit overal, zelfs in de oren, dus hoogtijd om iedereen af te spoelen. Zwembandjes aan en gaan! Lekker dobberen, spetteren, en spelen in het afgeschermde water, dan gauw afdrogen en richting beach bar Naut. voor een welverdiend sappie. Met zijn vieren hangen ze aan de bar en kijken met trots uit op het bouwwerk. Een gat met een hoop zand ernaast. Puik werk!

Vier compleet uiteenlopende personages die ieder hun draai vinden op MRT Beach in Limburg. Je gaat me niet vertellen dat geen een van deze personages je aanspreekt! Als je het echter niet mee eens bent, dan weet je mij te vinden. Ik ben Personage 5, de blogschrijver die ergens achter bij beach bar Naut. aan een strandtafeltje met een zonnebril, een kop gemberthee en een grote glimlach op mijn zonnige kop zit te schrijven.

MRT Beach is vanaf mei tot eind september geopend. Op dagen boven de 20 graden Celsius in mei, juni, of september is er tussen 10:00 en 18:00 ook een massagetent. Boek een massage via Leisure King.