Ontdek & beleef de Maasplassen in Limburg!

Denkt u aan Limburg, dan denkt u vast aan glooiende heuvels, de mergelgrotten, het drielandenpunt of aan die heerlijke vruchtenvlaaien die ze alleen hier zo smakelijk kunnen maken. Maar… wat veel mensen niet weten, is dat u in deze provincie ook het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland vindt? De Maasplassen!

Ontdek & beleef de Maasplassen in Limburg!


Deze meren aan de Maas ontstonden door de winning van grind en liggen in zowel Belgisch- als in Nederlands-Limburg. Vanwege de uitgestrektheid is dit gebied een waar eldorado voor iedere watersportliefhebber.  

Bootbezitters kunnen terecht in één van de grote of kleinere jachthavens. Heeft u geen boot? Geen probleem! Er is altijd wel een verhuurbedrijf in de buurt waar je terecht kunt voor een sloep of een motorboot. En… in de zomer, als het water een aangename temperatuur heeft,  kunt u er natuurlijk heerlijk zwemmen, surfen, zeilen, kanoën en zelfs duiken. Relaxen doet u op één van de vele stranden en gezellige terrassen. Gaat u meer voor de uitdagende watersporten, dan bent u op de Maasplassen ook aan het juiste adres. U kunt hier namelijk volop  waterskiën, flyboarden en wakeboarden.  

Tip! Bij Sailcenter Limburg in België huurt u al voor één nacht een heus kampeervlot waarmee u via de Maas naar bijvoorbeeld het witte stadje Thorn vaart. En… het vlot gebruikt u natuurlijk niet alleen om op te slapen. Want hoe leuk is het om vanaf het vlot zo het water in te plonzen. Daarna opdrogen op het dek om vervolgens weer van het water te genieten. Houdt u van vissen? Neem dan uw hengel mee. Zeker weten dat u de mooiste visstekken tegenkomt!  

Vissen op de Maas 

Overigens kan er langs de Maas volop worden gevist op o.a. baars, snoek en karper. En… de rivier biedt voor ervaren vissers, die niet bang zijn voor een beetje stroming, voldoende ruimte om de hengel uit te gooien. De Maasplassen zelf bieden de visser iets rustiger water met een enorme diversiteit aan vissen. Op sommige plaatsen zijn de Maasplassen wel zes meter diep. De bereikbaarheid van het viswater is optimaal. Op veel plaatsen kunt u de auto vlakbij het water parkeren. Neemt u een boot mee? Altijd is er in de buurt wel een trailerhelling te vinden. Houd er wel rekening mee dat u uw visvergunning op orde hebt.  

Weg op de fiets 

Even genoeg van alle waterpret? Ga er dan eens op uit met de fiets. U kunt prachtig fietsen langs de uiterwaarden van de Maas, die zijn omringd door de meest mooie natuurgebieden. En… met het fietsknooppuntennetwerk plant u bovendien heel gemakkelijk uw eigen route. Gewoon een stukje fietsen kan natuurlijk ook, want altijd komt u onderweg wel een informatiepaneel met een overzichtskaart tegen zodat u precies weet waar u bent. Overigens sluit het fietsknooppuntennetwerk ook perfect aan op het Duitse- en Belgische fietsnetwerk. Het buitenland is dichterbij dan u denkt. Dus… ga ’s morgens aan de koffie in Nederland, neem ’s middags een lekker Belgisch biertje en sluit de dag af met een schnitzel in Duitsland.   

Roermond, verrassend leuk! 

Heeft u Roermond altijd al eens willen bezoeken? Deze bisschopsstad heeft een prachtig historisch centrum. Zo is het sfeervolle marktplein een fijne plek om een terrasje te pakken met uitzicht op de mooie Sint Christoffelkathedraal en het stadhuis. Tip! De 86 meter hoge toren van de kerk is in de maanden april tot en met oktober elke eerste zaterdag van de maand om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur geopend. U moet wel een behoorlijke trap beklimmen, maar boven wacht u gegarandeerd een schitterend uitzicht! En… op maar vijf minuten lopen vanaf het centrum ligt het Designer Outlet Roermond waar u maar liefst 185 winkels en 25 horecagelegenheden vindt. Dus als u van shoppen houdt, moet u hier een keer zijn geweest! Leuk en relaxt is het ook om een rondvaart te maken. Het is de ideale manier om te ervaren hoe enorm groot en uitgestrekt het gebied van de Maasplassen is. U stapt in de binnenstad van Roermond aan de Roerkade zo op de boot. De rondvaart duurt ruim een uur.    

Parc Maasresidence Thorn 

Waar Limburg natuurlijk ook om bekend staat is de gastvrijheid en het heerlijke eten. Er zijn dan ook voldoende gezellige restaurants in de omgeving van de Maasplassen te vinden. En bent u op zoek naar een leuk vakantieadres? Overnachten kan in een hotel, B&B, bungalowpark, vakantiehuisje, trekkershut of op de camping. Vanaf komend voorjaar komt daar nog eens een toplocatie bij! Want in het hart van het Midden-Limburgse recreatiegebied ligt Parc Maasresidence Thorn. Een schitterend recreatiepark gelegen op een absolute A-locatie. Op het park vindt u een dagstrand, uitgebreide centrumvoorzieningen en verschillende type recreatiewoningen, waaronder havenappartementen met uitzicht over de nieuwe jachthaven. Hier geniet u optimaal van de Maasplassen, het witte stadje Thorn en de prachtige omgeving!