Kies voor de Maasplassen in mei

Als je oog in oog staat met het stille, diepe water van de Maasplassen dat zachtjes schittert in de lentezon, dan kan je maar aan een ding denken… daar moet flink doorheen geragd worden met een sloep of waterfiets! Wees maar gerust, want binnenkort kan dat weer!

Kies voor de Maasplassen in mei

De Meivakantie staat voor de deur en dan komt het water rondom Parc Maasresidence Thorn helemaal tot leven! De dagen zijn lang, de zon staat hoog in de lucht en de Galloway koeien staan rustig in het lange gras aan de oevers te grazen. Overal gaan de watersportcentra, terrasjes, stranden en waterparken weer open, en dan blijft Parc Maasresidence Thorn natuurlijk niet achter! Het resort is aan drie kanten omgeven door de Maasplassen, dus je kan je voorstellen dat iedereen hier nogal zot op water is. Als de eerste lentezon de vorst op de omliggende velden doet dooien, dan zitten wij al met onze voeten in het water!

De meivakantie duurt maar een weekje. Dat is veel te kort om alle waterpret te ontdekken. Daarom zetten wij de belangrijkste dingen even op een rijtje:

MRT Harbor

Jazeker, het resort heeft een eigen haven! Achter de bekende blauwe brug, in een rustige baai van De Grote Hegge, vind je de steigers van de MRT Harbor. Hier kan je een sloep of waterfiets huren en in alle rust een beetje op het water ronddobberen. Huren kan eenvoudig bij de receptie, maar wees er wel op tijd bij… je bent uiteraard niet de enige met zo een geniaal idee. Verder zijn er aanlegsteigers voor gasten die met eigen vervoer komen. De ligplekken hebben een afmeting van 8 x 2.7 of 9 x 3 meter. Ook ligt het terras van restaurant Humphrey’s Thorn aan de MRT Harbor. Vanaf hier kan je een oogje op je zeil houden terwijl je geniet van een lekkere Limburgse vlaai.

MRT Beach

Als je vanaf de MRT Harbor langs de boulevard over de blauwe brug loopt, dan kom je bij MRT Beach terecht, een prachtig strand dat op slechts 130 kilometer afstand van de zee ligt. Ja, dat is misschien een beetje ver… maar gelukkig heb je voor dit strand geen zee nodig! In plaats daarvan heb je de heerlijke Maasplassen. Bij het strand kan je een SUP-board of zelfs een SUP-bike huren en een dagje lekker in het zonnetje rondrijven! Helaas zijn er bij dit strand alleen geen golven, maar ook daar is aan gedacht: een surfplank met een motor! Deze “e-Foils” zijn even wennen, maar daarna kan je eindeloos door het water scheuren!

MRT Pool

Mocht die heerlijke lentezon toch wat te fel schijnen, dan kan je altijd besluiten een bezoekje te plegen aan ons hyperdeluxe supernieuwe zwembad. Het grote bad, kinderbad en het bubbelbad zijn nog geen half jaar oud en bieden een heerlijk verwarmd alternatief voor de Maasplassen. Glij van de lange glijbaan af of rek je uit op een strandstoel terwijl je kind tevergeefs een handstand met zwembandjes aan probeert te doen. Het is de ideale plek om écht in de vakantiestemming te komen!

De MRT omgeving

Wij zijn natuurlijk niet de enige die hebben opgemerkt hoe leuk de Maasplassen zijn. Overal zijn er spannende activiteiten en heerlijke terrassen te vinden. Op slechts 6 minuten rijden ligt Fun Beach Panheel, een van de grootste waterparken van Nederland, met een drijvend pret-eiland van maar liefst 2000 vierkante meter! Ook ligt Area X, een hip waterrecreatiegebied met allerlei cafétjes, stranden, clubs en een wake park op slechts een kwartiertje rijden van het resort! Het ligt vlak in de buurt van Roermond, dus je kan van tevoren zelfs nog een blits nieuw zwempak bij Designer Outlet Roermond kopen.

Er is hier zo enorm veel te beleven in de lente dat je bijna zou denken dat we overdrijven. Over drijven gesproken, je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om lekker te gaan zwemmen in de Maasplassen, zonder hippe e-Foil of SUP-bike. Kortom, bij Parc Maasresidence Thorn kan je tijdens de Meivakantie echt van alles beleven. En dan hebben we het geeneens gehad over alle gezellige dingen die je op het droge land kan doen. Maar dat is weer een verhaal voor een andere keer…