Winteractiviteiten

de mooiste tijd van het jaar!

Voordat 2023 ten einde komt haalt Parc Maasresidence Thorn nog even alles uit de kast! In de laatste maand van het jaar komt er een parade van gezelligheid langs, van een eigen schaatsbaan en een Kerst-speurtocht tot en een winterse cruise en een kerstslee! Ook de omgeving rondom Parc Maasresidence Thorn blijft niet stil. Ontdek alle mooie kerstmarktjes, unieke festivals, en heerlijke shopgelegenheden.  
  • Schaatsbaan 
  • Kerstslee 
  • Winterse cruise  
  • Kerst-speurtocht  
  • Vuurwerk-vrij park  
Boek uw verblijf

Schitterende schaatsbaan

Vanaf 27 november 2023 t/m 8 januari 2024 komt er een super-de-luxe schaatsbaan op het grote terras van Humphrey’s Thorn te staan! Schaats erop los en sluit af met een overheerlijk dinertje!

Of je nou parkgast bent of niet, iedereen is welkom om van de mooie baan te genieten. Het is niet toegestaan om met je eigen schaatsen de baan op te gaan, maar je kan voor € 7,50 (€ 3,50 voor kinderen) schaatsen huren en zo lang als je wilt rondsjezen!Trakteer jezelf achteraf op een warme mok chocolademelk bij restaurant Humphrey’s Thorn.

Wonderlijke winter cruise

Trossen los, lichtjes aan en genieten! Reserveer een plekje op de speciale winter- of kerstcruise van Rederij Cascade en maak op 24 of 31 december een prachtige tocht over de Maasplassen. Knus onder een dekentje op een sierlijk verlicht dek naar de sterren kijken... heerlijk! Bij aankomst word je door de Kerstman zelf ontvangen en tijdens de cruise worden er lekkere kersthapjes geserveerd!


Bekijk

Fotoshoot op een kerstslee

Tijdens de feestdagen staat er een betoverende kerstslee bij de receptie. Maak samen met de familie of vriendengroep een schitterende kerstfoto tegen een wonderlijke, winterse achtergrond.

Op 22 december komt de Kerstman zelfs langs! Tussen 14:30 en 18:00 gaat hij maar al te graag met iedereen op de foto.

Restaurant Humphrey’s Thorn

Bij kerst hoort nou eenmaal lekker eten en Humphrey’s Thorn weet toevallig wel het een en ander over lekker eten.
Voor € 45,00 ontvang je een overheerlijk Kerst- of Nieuwjaarsmenu in het restaurant en voor € 19,50 is er ook een speciaal kindermenu.

Kom op 24, 25, 26 en 31 december langs om te genieten van hun kenmerkende bourgondische smaak.


Bekijk

Kerst-speurtocht

Ben jij een pientere puzzelaar en een supersnelle speurder? Misschien kan jij ons dan helpen met alle kerstfiguurtjes in het park terug te vinden! Deze winter is er een speciale Kerst-speurtocht met allerlei uitdagende puzzels en lastige trivia.   

Eynder Pieck Festeyn

Op 16 en 17 december, tussen 15:00 en 20:00 is het Eynder Pieck festival weer terug!

Elke jaar draait het Eynderhoof openluchtmuseum de tijd terug naar de prachtige tableaus van Anton Pieck, met allerlei gezellige kraampjes, lekkere hapjes, muziek, een draaimolen en zelfs een vuurshow!

Entrée kost € 8,50 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen, en het museum ligt op 20 minuten rijden van het park.


Bekijk

Kerst in Thorn

Op 10 december wordt het mooie witte stadje van Thorn nog mooier dan ooit!

Hun jaarlijkse kerstmarkt met meer dan 70 kraampjes, wordt dan in het oude centrum opgezet. Hier kan je genieten van heerlijke hapjes, warme Glühwein, gezellige muziek, en een reeks aan kerstactiviteiten. Ook zijn er tussen 12:30 en 17:00 prachtige concertino’s in de Abdijkerk te beluisteren.


Bekijk

Kerst in Roermond

Ontdek tussen 10 november en 7 januari het lichtspektakel van Roermond! Vanaf het stadshuis volg je een schitterende route met betoverende lichtkunst, shows, en XXL foto-spots.

Ook zet Designer Outlet Roermond elk jaar zijn beste beentje voor om een geweldige kerstshopervaring te bezorgen. Tijdens de feestdagen verandert het winkeldorp in een sprookjesachtig kerstdorp, met sprankelende etalages, kleine eetkraampjes en natuurlijk supermooie kerstdeals!


Bekijk

Kerst in Valkenburg

Valkenburg, het pareltje van Zuid-Limburg, heeft weer wilde plannen voor de kerst. Naast de kerstparade en het bezoek van de Kerstman, is er tussen 17 en 30 december een schitterende kerstmarkt in de grotten van Valkenburg te vinden.

Ontdek prachtige kerststukken, verhalen, versieringen en licht-kunstwerken die zich in de mysterieuze krochten onder Valkenburg verschuilen!


Bekijk

Kerst in Maastricht

Maastricht is ronduit adembenemend tijdens de feestdagen. De gezellige winkelstraatjes zijn volledig uitgedost in kleurrijke versiering en kerstverlichting.

Uiteraard is er tussen 30 november en 31 december op het Vrijthof weer een uitgebreide kerstmarkt en als kers op te taart vindt het wereldberoemde kerstconcert van André Rieu op 16 december plaats.

Boek hier tickets voor het schitterende concert.


Bekijk